50 de atei L-au găsit pe Hristos

„Cei dragi le-au spus că noua lor credință este descurajată social și considerată jenantă.”

Cristi Boariu
5 Min de Citit

Ca și creștini, ne bucurăm atunci când ateii își predau viața lui Hristos, dar, de obicei, noi vedem doar rezultatul final. Rareori avem o înțelegere detaliată a motivelor care i-au condus pe acești oameni să se întoarcă la credință, mai ales dacă nu îi cunoaștem personal.

Într-un podcast intitulat „Ateii Îl găsesc pe Dumnezeu”, Jana S. Harmon împreună cu Christopher Reese, prezintă concluziile venite în urma conversațiilor cu 50 de atei care au venit la credință.

  • Care au fost unele dintre credințele comune ale ateilor pe care i-ați intervievat înainte de convertirea lor?

În general, aceștia au considerat că știința și rațiunea sunt cele mai importante mijloace de a înțelege lumea, iar religia și credința sunt respingătoare și lipsite de fundament. De asemenea, mulți dintre ei au considerat că religia este o sursă de conflicte și diviziuni în lume și că a avea o credință înseamnă a accepta dogme fără a cerceta.


  • Există vreo poveste de convertire care te-a surprins sau te-a emoționat?

Fiecare poveste de convertire este deosebit de emoționantă. Ceea ce mă impresionează cel mai mult sunt poveștile în care oamenii reușesc să își găsească credința chiar și în fața obstacolelor aparent de neînvins.

Jeffrey, de exemplu, a devenit ateu în urma unei tragedii din copilărie în care și-a pierdut doi frați într-un incendiu. Durerea lui profundă a alimentat ură împotriva lui Dumnezeu și instabilitate în propria sa viață. În următorii 20 de ani, el a dezvoltat argumente puternice pentru a-și susține rezistența emoțională la credință. Când soția sa a devenit pe neașteptate creștină, furia lui împotriva lui Dumnezeu a crescut.

Într-o seară, soția lui l-a sunat și l-a rugat să meargă să o ia de la casa unor membri ai comunității creștine pe care îi întâlnise și care o conduseseră la Hristos. Când a ajuns în acea casă, Jeffrey a fost primit cu căldură și s-a simțit apreciat. De-a lungul timpului, zidurile lui de rezistență au început să cadă și astfel a avut loc dezvoltarea unei prietenii autentice și a încrederii reciproce.

Încetul cu încetul, Jeffrey a primit răspunsuri la întrebările sale intelectuale și a reușit să-și confrunte îndoielile.

Frica și rezistența lui față de Dumnezeu au început să se estompeze și, în cele din urmă, a găsit pacea, bucuria și încrederea care îi lipseau de mult.

  • Ce dificultăți au întâmpinat cei 50 de atei după convertirea la creștinism?

Aproximativ 30% dintre ei au fost întâmpinați cu reacții negative și cu respingeri din partea prietenilor și din partea familiei. Cei dragi le-au spus că noua lor credință este descurajată social și considerată jenantă.


  • Când vine vorba de a împărtăși Evanghelia cu ateii, ce lecții putem învăța din cercetările tale?

Fiecare persoană are o experiență și o perspectivă unică, indiferent dacă este ateu sau nu-L cunoaște pe Hristos. Împărtășirea Evangheliei implică să înțelegeți și să respectați diversitatea și unicitatea fiecărei persoane.

Prin urmare, este esențial să acordați timp și să fiți deschiși să ascultați opiniile și perspectivele individuale cu privire la Dumnezeu și credință, pentru a înțelege de ce oamenii cred într-un anumit mod și care sunt motivațiile lor.

În acest fel, nu doar că veți avea ocazia să apreciați cine sunt și ce cred persoanele respective, ci veți descoperi, de asemenea, întrebări personale care adesea se ascund în spatele obiecțiilor intelectuale.

Totodată, este esențial să vă implicați în viața celor care nu cred în Dumnezeu și să fiți dispuși să le oferiți sprijinul de care au nevoie atunci când îl cer. Așadar, ar trebui să vă pregătiți să abordați cu seriozitate întrebările și problemele dificile, astfel încât să puteți oferi răspunsuri eficiente atunci când sunt ridicate obiecții.


Să ne rugăm pentru persoanele care nu cred în Dumnezeu și să alegem să fim întotdeauna la dispoziția lui Dumnezeu ca El să poată lucra cu noi și prin noi.

motiv de rugăciune

Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu

Promo 18 cărți – acestea sunt toate cărțile scrise de Pastorul Cristian Boariu.
Dacă le cumperi împreună beneficiezi acum de 27% DISCOUNT.
Comandă acest promo și bucură-te din plin de peste 300 de subiecte abordate în aceste meditații zilnice deosebite pentru sufletul tău!

449,99lei
Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu
614,29lei449,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol