63% din cetățenii lumii, restricționați în practicarea credinței creștine

Raportul subliniază faptul că violența anti-creștină este cea mai răspândită în Africa, în special din cauza creșterii activității jihadiste în această regiune.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Conform unui raport al organizației Aid to the Church in Need, peste jumătate din populația globului (aproximativ 5 miliarde de oameni) trăiește în țări în care dreptul de a-și manifesta liber credința creștină este limitat sau chiar interzis.

Raportul mai menționează că în ultimii trei ani numărul de țări în care creștinii sunt uciși sau răpiți a ajuns la 40.

Potrivit studiilor ACN, aproape 340 de milioane de creștini din întreaga lume – echivalentul a 1 din 7 – trăiesc într-o țară în care sunt supuși unor forme de persecuție violente, de la privarea de libertate prin arestări arbitrare până la atrocități precum uciderea lor.

Raportul subliniază faptul că violența anti-creștină este cea mai răspândită în Africa, în special din cauza creșterii activității jihadiste în această regiune.

În prezent, situația creștinilor din Orientul Mijlociu pare să fie și mai dificilă decât în perioada ocupației ISIS. În plus, faptul că societatea globală nu acordă suficientă atenție acestei probleme agravează și mai mult situația în care se află creștinii.

🇸🇾 Siria: în ultimul deceniu, numărul creștinilor a scăzut drastic, de la 1,5 milioane de persoane la doar 300.000. În zonele controlate de militanți islamici, liderii bisericii sunt ținta constantă a atacurilor și multe biserici au fost distruse.
🇮🇶 Irak: numărul creștinilor a scăzut la aproximativ 150.000, iar mulți dintre ei consideră emigrarea ca soluție. Pe lângă pericolul constant al violenței, comunitatea creștină din Irak se confruntă cu discriminări la locul de muncă și în școli.
🇮🇷 Iran: creștinii își pot pierde locul de muncă sau dreptul la educație doar pentru credința lor.
🇸🇦 Arabia Saudită: majoritatea populației creștine este alcătuită din muncitori migranți proveniți din Africa și Asia. Acești lucrători sunt exploatați și sunt plătiți sub nivelul cuvenit din cauza etniei și a credinței lor, fiind mereu expuși riscului de deportare.

Organizația Aid to the Church in Need (ACN) a publicat recent cel de-al 16-lea raport privind libertatea religioasă în lume. Acest raport este realizat o dată la doi ani și se bazează pe informații furnizate de membrii organizației, surse locale, materiale de fundal, studii de caz și analize regionale.


Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru creștinii persecutați din întreaga lume: Dumnezeu să îi întărească în încercările prin care trec.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol