Aproximativ 1.000 de creștini au fost forțați să doarmă în condiții grele, după violența din Pakistan

„Ei au fugit încercând să găsească un loc unde să se poată odihni. Unii s-au întors disperați la casele lor după ceva de mâncare, dar când au ajuns acasă, au găsit totul distrus – nimic pe care să stea, nimic din ce să bea, nici măcar un bec…”

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Aproximativ 1.000 de creștini au fugit din casele lor și acum dorm în condiții grele după ce au fost țintiți de gloate dezlănțuite. Bisericile nu au fost cruțate de valul de violență din această săptămână. Potrivit statisticilor, numărul bisericilor și capelelor vizate a crescut la 21, iar multe dintre ele au fost incendiate și „nu a mai rămas nimic”.

Sursele declară că până la 1.000 de creștini au fost forțați să doarmă în câmpurile de trestie de zahăr, după ce au scăpat de gloatele înfuriate.

„Ei au fugit încercând să găsească un loc unde să se poată odihni. Unii s-au întors disperați la casele lor după ceva de mâncare, dar când au ajuns acasă,
au găsit totul distrus – nimic pe care să stea,
nimic din ce să bea, nici măcar un bec…”

o sursă care nu poate fi numită din motive de securitate

„În bisericile pe care le-au atacat, totul este distrus… altarul, statuile – nu a mai rămas nimic. Nu pot să încep să descriu ce au făcut ei cu statuile lui Isus…”

Bisericile din toate confesiunile au fost vizate.

Într-o scrisoare, arhiepiscopul pakistanez Benny Travas a criticat guvernul și autoritățile pentru că nu au protejat creștinii.

El a spus că violența a arătat că creștinii din Pakistan sunt „în realitate cetățeni de clasa a doua care trebuie terorizați și înspăimântați după bunul plac”.

„Este deplorabil să vedem comunitatea creștină
pakistaneză, iubitoare de pace, fiind din nou
pedepsită colectiv pentru simple
acuzații nefondate de blasfemie.”

o sursă care nu poate fi numită din motive de securitate

O sursă, care nu poate fi numită din motive de securitate, relatează că multe familii creștine au căutat refugiu în afara orașului și se bazează pe sprijinul prietenilor și rudelor.

„Cuvintele mă depășesc. Noi, episcopii, preoții și laicii suntem profund îndurerați și întristați de incidentul din Pakistan. O clădire a unei biserici este incendiată în timp ce scriu acest mesaj. Bibliile au fost profanate, iar creștinii au fost torturați și hărțuiți, fiind acuzați în mod fals de încălcarea Sfântului Coran.”

Bishop Azad Marshall, Moderator/Președinte Bishop Church of Pakistan

„Strigăm pentru dreptate și acțiune din partea forțelor de ordine și cerem să dorim ca aceștia să ne asigure că viața noastră este valoroasă în propria noastră patrie care tocmai a sărbătorit independența și libertatea.”

Bishop Azad Marshall, Moderator/Președinte Bishop Church of Pakistan

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru frații și surorile noastre care suferă atât de mult pentru Dumnezeu! Să ne rugăm ca Dumnezeu să le poarte de grijă, iar ei să aibă putere să rabde totul pentru Numele Său.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol