Asistentă creștină concediată pentru refuzul de a prescrie contraceptive

Cristi Boariu
3 Min de Citit

O asistentă creștină din Texas a fost concediată pe nedrept pentru că a refuzat să prescrie medicamente contraceptive pe care le considera dăunătoare pentru un copil nenăscut. Robyn Strader, o asistentă medicală care a lucrat timp de 6 ani la MinuteClinic CVS din Texas, a beneficiat de o acomodare religioasă care îi permitea să nu prescrie contraceptive hormonale.

🗣️ Totuși, în august 2021, CVS a anunțat că nu va mai onora acomodările religioase legate de serviciile de prevenire a sarcinii la nivel național.

Strader a declarat că religia ei o împiedică să ia parte la orice activitate care ar putea conduce la încetarea unei vieți umane, inclusiv distribuirea de medicamente ce ar putea provoca avorturi.

„Sunt creștină și membră de mult timp a unei Biserici Baptiste. Cred că toată viața umană este creată după chipul lui Dumnezeu și trebuie protejată.

Din acest motiv, nu pot participa la facilitarea unui avort sau la utilizarea contraceptivelor care ar putea preveni implantarea unui embrion, cauza un avort sau contribui la infertilitate”, a declarat ea anterior.

Strader a cerut o acomodare religioasă și a fost informată de către supraveghetorul ei că nu există nicio acomodare în dosar.

❗️ Pe 31 octombrie 2021, CVS a concediat-o pe Strader pentru că nu a prescris contraceptive. După ce a fost concediată, compania a susținut că ea nu a solicitat niciodată o acomodare religioasă și că acomodarea ar fi cauzat un prejudiciu semnificativ.

FLI, o organizație juridică ce protejează libertatea religioasă, a depus această plângere de discriminare la Comisia pentru Egalitate de Șanse în Muncă (EEOC) împotriva CVS, pentru acțiunile lor împotriva lui Strader.

Conform documentelor depuse, managerul lui Strader a presat-o în mod repetat să-și schimbe convingerile. De asemenea, CVS nu a răspuns la cele trei scrisori pe care ea le-a trimis solicitând o acomodare religioasă.

Recent, organizația a ajuns la o înțelegere cu CVS, în numele lui Strader. Deși termenii înțelegerii nu au fost făcuți publici, organizația a declarat că e încântată de rezoluție.

„Sperăm că toate companiile din întreaga țară
vor recunoaște libertatea religioasă a angajaților lor
și vor lucra pentru a proteja aceste drepturi.”

Stephanie Taub, consilier principal la FLI


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru toți oamenii care suferă pentru că sunt creștini; Dumnezeu să îi binecuvânteze, să îi protejeze și să îi ajute să nu renunțe la principiile Scripturii.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
SURSE: www2.cbn.com
Partajați Acest Articol