Autoritățile chineze interzic vizitele legale către un predicator reținut

După arestarea sa, poliția locală ar fi confiscat bunuri personale, inclusiv două telefoane mobile, un laptop, aproape o sută de copii ale Bibliei și toată literatura sa creștină.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Noi detalii au ieșit la iveală cu privire la arestarea, în luna aprilie, a predicatorului Chang Hao din provincia Yunnan, China. Acesta a fost ridicat de autorități și nu s-a mai întors acasă de atunci. Familia și avocatul lui Chang au încercat de patru ori, dar fără succes, să se întâlnească cu el.

Potrivit China Aid din SUA, se pare că guvernul nu a emis o notificare formală scrisă referitoare la arestarea lui Chang Hao sau referitoare la acuzațiile aduse familiei sale și a respins în mod repetat cererile de vizită, inclusiv cele din partea reprezentanților legali ai familiei.

După arestarea sa, poliția locală ar fi confiscat bunuri personale, inclusiv două telefoane mobile, un laptop, aproape o sută de copii ale Bibliei
și toată literatura sa creștină.

Membrii familiei lui Chang au aflat despre acuzațiile împotriva lui abia după ce au angajat un avocat. Aceștia au descoperit că el a fost reținut pentru că „a provocat certuri și necazuri”, o acuzație pe care guvernul o folosește în mod selectiv pentru a viza anumite persoane. Din păcate, aceasta duce, pe nedrept, la pedeapsa cu închisoarea.

Chang, cunoscut pentru munca sa în congregația unei biserici din Yunnan, era dedicat justiției sociale în China și avea un interes deosebit în sprijinul bisericilor persecutate.

Activitățile sale, care au implicat distribuirea de măști COVID-19 inscripționate cu versete biblice, au devenit populare în regiune, dar oficialii locali ai Partidului Comunist au considerat activismul său ca fiind „deranjant”.

Situația medicală a lui Chang, care include o dizabilitate fizică și diabet, continuă să îngrijoreze familia sa.


Să ne rugăm pentru pastorul Chang Hao și pentru familia sa și să ne rugăm ca Dumnezeu să facă dreptate în rândul lor.

motiv de rugăciune

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

79,99lei
52 de studii biblice – Volumul 1
100lei79,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol