„Avem bani, dar nu mai e nimic de cumpărat…”

„Spitalele vor deveni un loc în care pacienții sunt trimiși doar la morgă.”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Potrivit informațiilor, posibilitatea organizațiilor umanitare de a oferi asistență în Gaza este puternic restricționată. Organizația Națiunilor Unite a confirmat că 56 de camioane au intrat în Gaza pe 31 octombrie, comparativ cu o medie de 500 de camioane care intrau în Gaza în fiecare zi lucrătoare înainte de ostilități.

ONU spune că 500 de camioane este cel mai mic număr necesar pentru a permite populației din Gaza să supraviețuiască.

Statisticile arată că deși banii sunt transferați în Gaza, în curând aceștia nu vor mai fi eficienți deoarece nu mai este nimic de cumpărat la nivel local.

„În curând, transferurile de numerar nu vor mai fi eficiente, deoarece, așa cum a spus unul dintre partenerii noștri, nu mai este nimic de cumpărat la nivel local.” – șeful de stat

„Numai o încetare totală a focului, nu o pauză
temporară, poate asigura furnizarea sigură
și eficientă de sprijin umanitar, inclusiv
combustibil, la scara necesară pentru a ajuta
două milioane de palestinieni.”

șeful de stat

Ca și în cazul altor lucrători umanitari, personalul a pierdut membri ai familiei, a fost strămutat, iar birourile și echipamentele lor au fost avariate în urma exploziei. Condițiile le limitează capacitatea de a se deplasa și de a oferi ajutor.

Dr. Hassan conduce centrul de boli cronice Palestinian Medical Relief Society (PMRS), dar de la începutul crizei a lucrat și cu echipa de sănătate mobilă, care livrează medicamente și efectuează vizite la domiciliu pentru tratarea răniților.

„Am trăit multe războaie în Gaza. Dar acest
război nu este la fel. Am pierdut mulți medici,
asistente și personal. Mulți lucrători din
domeniul sănătății au fost uciși de bombe
și rachete care au lovit casele lor.”

Dr. Hassan

„Dacă combustibilul se va epuiza complet în Gaza, va fi o catastrofă, în special pentru cei din unitățile de terapie intensivă care se bazează pe ventilatoare. Acestea nu vor mai funcționa fără electricitate.

„Spitalele vor deveni un loc în care
pacienții sunt trimiși doar la morgă.”

Dr. Hassan

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru oamenii răniți din Israel și Palestina și pentru cei ce își sacrifică viețile pentru a ajuta pe alții.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol