Biserică veche transformată în club de noapte

„Împingând ușile bisericii noastre anglicane profanate, descoperiți o lume în care nu sunt necesare limite!” text preluat de pe site

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Pentru că bisericile sunt frecventate din ce în ce mai puțin, multe dintre ele și-au schimbat scopul și au fost transformate în hoteluri, cluburi de noapte, berării sau magazine de îmbrăcăminte.

Există oameni mulțumiți de reutilizarea clădirilor deoarece acest lucru rezolvă problemele financiare cauzate de întreținerea acestora. În același timp, există și persoane care sunt reticente din punct de vedere etic în ceea ce privește această practică.

Una dintre cele mai controversate transformări o reprezintă o veche biserică anglicană din Bruxelles. Aceasta a fost transformată într-un club de noapte numit Spirito.

Cei care accesează site-ul se confruntă cu logo-ul clubului, care înfățișează un preot și o călugăriță sărutându-se, și apoi cu atmosfera copleșitoare a unui club de noapte.

„Împingând ușile bisericii noastre anglicane profanate, descoperiți o lume în care nu sunt necesare limite!” text preluat de pe site

„Este dureros, nu vreau să o ascund.
Dar, pe de altă parte, nu există
cale de întoarcere în trecut.”

Episcopul orașului Anvers

Belgia, Italia și Germania se numără printre țările europene care au reutilizat cu succes biserici vechi, transformându-le în alt tip de clădiri. În Belgia există planuri în desfășurare pentru a transforma aproximativ 350 de clădiri bisericești în diverse alte scopuri.

De-a lungul ultimilor 10-20 de ani, sute de biserici au devenit apartamente deoarece proprietarii lor nu au mai avut posibilitatea financiară de a întreține clădirile.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru vremurile care vor veni și să trăim în așa fel încât oamenii din jurul nostru să-L cunoască pe Hristos prin noi.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol