Blasfemie: păpușă Barbie Îl înfățișează pe Isus

În colecție se află o pereche de păpuși Barbie și Ken, care sunt fixate pe cruci roz, precum și o păpușă Barbie reprezentând-o pe Fecioara Maria...

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Doi artiști din Argentina au stârnit indignare și critici pentru crearea unor păpuși Barbie care înfățișează figuri religioase, printre care Hristos și câțiva sfinți catolici. Această inițiativă neautorizată a generat un val de reacții pe internet și a atras atenția mass-mediei.

Reacția pe rețelele sociale la apariția păpușilor a fost una de indignare, mulți utilizatori exprimându-și dezaprobarea față de această inițiativă considerată blasfematoare.

„Căutând faima într-un mod infam, ce dezamăgire” și „Respectați credința sacră” au fost doar două dintre multele comentarii ale oamenilor.

Un proiect de artă intitulat „Religie plastică” a fost realizat de Emiliano Pool Paolini și Marianela Perell.

În cadrul acestui proiect, au fost create 33 de păpuși care reprezintă diferite figuri religioase, inclusiv Bafomet, o figură satanică. Aceste păpuși au fost expuse și comercializate în cel puțin un magazin de jucării.

Cuplul afirmă că munca lor este „înțeleasă greșit”, însă cei doi au extins colecția pentru a se potrivi cu lansarea recentă a filmului Barbie, regizat de Greta Gerwig.

În colecție se află o pereche de păpuși Barbie și Ken, care sunt fixate pe cruci roz, precum și o păpușă Barbie reprezentând-o pe Fecioara Maria, o păpușă Ken
înfățișându-l pe Moise cu tablele legii, și chiar
o păpușă Barbie care reprezintă nașterea lui Isus.

Există și un Buddha Ken disponibil, poziționat într-o postură de lotus.

Prețul de vânzare pentru aceste păpuși este de aproximativ 750 de dolari.


Să ne rugăm ca Dumnezeu să cerceteze oamenii și să ne ajute pe noi, creștinii, să fim o lumină pentru ei.

motiv de rugăciune

Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu

Dacă le cumperi împreună beneficiezi acum de 27% DISCOUNT.
Comandă acest promo și bucură-te din plin de peste 300 de subiecte abordate în aceste meditații zilnice deosebite pentru sufletul tău!

449,99lei
Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu
614,29lei449,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol