China demarează exerciții militare în jurul Taiwanului

Cristi Boariu
2 Min de Citit

China a lansat două zile de exerciții militare în jurul Taiwanului, catalogându-le drept „pedeapsă” pentru „actele separatiste”, la câteva zile după ce insula autonomă a ales un nou lider democratic.

Partidul Comunist Chinez consideră Taiwanul parte a teritoriului său și a promis să preia insula, chiar și cu forța dacă este necesar.

Exercițiile, care au început joi dimineață și vor înconjura Taiwanul, sunt primul test real pentru noul lider Lai Ching-te în gestionarea relațiilor cu vecinul autoritar.

Armata Chinei a lansat exerciții militare comune implicând armata, marina, forțele aeriene și rachetele în strâmtoarea Taiwan și în zonele din nordul, sudul și estul insulei, precum și în jurul a 4 insule.

🗣️ Colonelul Armatei, Li Xi, a declarat că aceste exerciții sunt „o pedeapsă severă pentru actele separatiste ale forțelor de independență taiwaneze și un avertisment serios împotriva interferențelor externe”.

📌 Ministerul Apărării din Taiwan a condamnat exercițiile Chinei drept „provocări iraționale” care subminează pacea și stabilitatea regională.

În fața acestor provocări, Taiwan a trimis forțe terestre, navale și aeriene pentru a-și proteja securitatea națională, afirmând că nu caută conflicte, dar nu se vor feri de ele.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească de un alt război!

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

129,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
Partajați Acest Articol