„Colegiul catolic exclusiv feminin va admite bărbați care se identifică ca femei”, citează Papa Francisc

În e-mailul trimis membrilor facultății, Conboy a citat citatul Papei Francisc despre iubirea oamenilor pentru ceea ce sunt ei și despre modul în care această iubire „ne motivează să căutăm ce este mai bun pentru viața lor”.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Un colegiu catolic exclusiv feminin va permite acum bărbaților care se identifică ca femei, să se înscrie la studii, politica revizuită de nediscriminare a școlii afirmând că o „experiență incluzivă în campus este esențială pentru împuternicirea femeilor prin educație”.

📌 Colegiul Saint Mary's din Notre Dame, Indiana, va permite bărbaților care se prezintă ca femei să aplice pentru admiterea la licență în toamna anului 2024. Ziarul studențesc al lui Notre Dame, The Observer, a raportat pentru prima dată știrea despre schimbare, marțea trecută.

Într-un e-mail transmis marțea trecută către echipa didactică, președinta colegiului, Katie Conboy, a menționat faptul că instituția intenționează să ia în considerare identitatea de gen auto-declarată a solicitanților.

Totuși, școala este încă în procesul de analiză a modului în care poate implementa această schimbare în politica sa.

La începutul anului, Conboy a organizat un grup de lucru prezidențial dedicat identității de gen și exprimării acesteia, cu scopul de a colecta informații de la alte universități catolice și de a face recomandări cu privire la politicile de cazare pentru studenți.

„Nu suntem în niciun caz primul colegiu catolic
pentru femei care a adoptat o politică cu acest scop.
În redactarea limbajului pentru această actualizare,
m-am bazat pe îndrumarea echipei executive și
a altora pentru a mă asigura că mesajul nostru
nu este doar în concordanță cu cele mai bune
practici pentru studenții de astăzi, ci că include
și angajamentul nostru de a funcționa
ca un Colegiu Catolic pentru Femei.”

Katie Conboy

Potrivit site-ului web al școlii, Consiliul de administrație din St. Mary a aprobat o modificare a politicii de nediscriminare a colegiului în iunie 2023, o modificare care afirmă că școala ia în considerare „admiterea pentru solicitanții de licență al căror sex este femeie sau care trăiesc și se identifică în mod constant ca femei. Programele de studii superioare sunt deschise tuturor.”

„Misiunea Saint Mary’s College este de a împuternici femeile, prin educație, în toate etapele vieții. Esențială pentru această misiune este promovarea unei experiențe diverse, echitabile și incluzive în campus.”

✍🏻 În e-mailul trimis membrilor facultății, Conboy a citat citatul Papei Francisc despre iubirea oamenilor pentru ceea ce sunt ei și despre modul în care această iubire „ne motivează să căutăm ce este mai bun pentru viața lor”.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca în vremurile care vor veni Dumnezeu să ne ajute să rămânem ancorați în principiile Scripturii.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol