Condiții șocante pentru a adopta un copil

Candidaților li s-a cerut să fie de acord să însoțească copiii la evenimente LGBTQ și să susțină diverse tratamente medicale, precum blocarea pubertății și terapia hormonală de schimbare a sexului.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Cu toate că există în jur de 390.000 de copii în plasament în SUA, iar peste 110.000 dintre aceștia așteaptă cu nerăbdare să fie adoptați, se pare că cele 50 de state nu depun suficiente eforturi pentru a le oferi acestor copii oportunitatea de a avea o familie care să îi iubească.

Care este cauza acestui aspect?

Unii oficiali de stat impun un test ideologic pentru a determina cine este „eligibil” pentru a adopta un copil.

În unele state, dacă nu ești de acord cu opiniile guvernului cu privire la gen și sexualitate, cererea ta de a adopta un copil va fi respinsă.

Un astfel de caz i s-a întâmplat Jessicăi

Jessica Bates, o mamă a 5 copii din Oregon, a trecut printr-o tragedie în 2017, când și-a pierdut soțul într-un accident de mașină. Cu toate acestea, ea a găsit puterea de a merge înainte cu ajutorul credinței, familiei și prietenilor ei.

Într-o zi, ascultând o emisiune creștină despre adopție, Jessica a fost inspirată de povestea unui bărbat care adoptase un copil.

Această experiență a făcut-o să se gândească la posibilitatea de a oferi un cămin unui copil părăsit.

„Nu am putut să uit ce am auzit. Chiar dacă am deja cinci copii, știam că familia mea ar putea ajuta alți copii să-și găsească o casă pentru totdeauna.”

Jessica

Jessica a trecut prin procesul de cerere de adopție din Oregon. Dar în timpul cursului de formare, Departamentul de Servicii Umane a explicat că persoanele care doresc să adopte copii trebuie „să respecte, să accepte și să susțină” orientarea sexuală și/sau identitatea de gen a oricărui copil pe care acest departament l-ar putea plasa în casa lor.

Candidaților li s-a cerut să fie de acord să însoțească copiii la evenimente LGBTQ și să susțină diverse tratamente medicale, precum blocarea pubertății și terapia hormonală de schimbare a sexului.

Chiar dacă Jessica este deschisă să iubească și să accepte orice copil, ea respectă valorile și credințele sale și nu poate să spună sau să facă ceva care intră în contradicție cu acestea.

Când Jessica și-a exprimat cu politețe convingerile ei religioase, oficialii de stat i-au oferit o alternativă dificilă: să renunțe la propriile convingeri sau să renunțe la șansa de a adopta un copil în viitor.

În ciuda presiunii, Jessica a rămas fermă în alegerile personale, însă statul a respins categoric cererea ei, excluzând-o complet din programele de protecție a copilului.


Motiv de rugăciune

Să Îi cerem lui Dumnezeu putere și curaj pentru a rămâne ancorați în principiile Scripturi chiar și atunci când cei din jur încearcă să ne doboare.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol