Creștini agresați brutal pentru că au îndrăznit să vorbească despre Adevăratul Dumnezeu

Au început să strige: „Allah este mai mare, voi sunteți dușmanii profetului nostru, Mahomed, precum și dușmanii religiei noastre!”

Cristi Boariu
4 Min de Citit

În urma participării lor la o discuție interreligioasă, doi creștini din estul Ugandei au fost agresați de un grup de musulmani radicali și au fost spitalizați. Musa Kirongosa, 32 de ani, și Swidiki Buyinza, 27 de ani, dintr-o biserică din districtul Kaliro, au fost primii care au vorbit la dialogul creștin-musulman organizat de musulmani pe 13 noiembrie în orașul Bulumba.

Folosind atât Biblia, cât și Coranul, ei au susținut că Mahomed a fost un profet fals, Musa afirmând: „Adevărul se găsește numai în Hristos Isus, ca singurul Mântuitor al omenirii!”

Musulmanii prezenți au devenit furioși înainte ca cei doi creștini să termine ce aveau de spus, determinându-i să fugă și să se refugieze în casa unui alt creștin din apropiere.

Unii musulmani s-au grăbit să blocheze drumul, iar aproximativ două ore mai târziu, în jurul orei 19, când zona era eliberată și liniștită, cei doi creștini au considerat că este în siguranță să plece.

„Când am plecat, în jurul orei 7:30, pe motocicleta noastră, la doar câțiva kilometri de-a lungul
drumului, am fost opriți de Buruhan Musobya,
un cunoscut extremist musulman,
și de alți șase musulmani.

Buyinza
🗣️ Au început să strige: „Allah este mai mare, voi sunteți dușmanii profetului nostru, Mahomed, precum și dușmanii religiei noastre!

Atacatorii le-au rupt creștinilor motocicleta, Bibliile și altă literatură creștină.

„După aceea, au început să ne bată rău cu obiecte
care au dus la fracturarea piciorului drept al lui Musa. Doi dintre atacatori m-au ținut strâns și
m-au bătut cu bastoane, în timp ce alți
patru îl băteau pe Musa și îl călcau în timp
ce el stătea întins în mijlocul drumului…”

Buyinza

Un taxi a sosit și și-a aprins farurile, iar atacatorii au fugit. Taxiul s-a oprit, iar pasagerii au coborât, inclusiv un pastor care i-a recunoscut pe cei doi și i-a dus la un spital din apropiere.

Buyinza a spus că a fost externat după ce a petrecut o noapte în spital, dar că Kirongosa a primit tratament acolo pentru cinci zile.

Unul dintre șefii musulmanilor ne-a vizitat în secret în spital și a spus că intenționează să se alăture credinței creștine după ce a ascultat dialogul nostru. Vă rugăm să vă rugați pentru mântuirea lui și a acestor musulmani radicali, precum și pentru sănătatea noastră. Deși am fost bătuți, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care îl iubesc pe Isus.” Buyinza

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru sănătatea și protecția acestor creștini răniți, dar și pentru musulmanii care au atât de mare nevoie de Dumnezeul Adevărat.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol