Creștini atacați cu bastoane de către o gloată furioasă, în timpul slujbei; chiar și femeile au fost rănite

Shivam, un martor ocular, a declarat că gloata a intrat în sala de rugăciune fără permisiune și a atacat cu bastoane, rănind multe persoane, inclusiv femei.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Potrivit rapoartelor, o mulțime naționalistă hindusă a atacat și a vandalizat o biserică din Delhi, în timpul slujbei de duminică, conducând astfel la rănirea mai multor creștini. Incidentul a avut loc în cartierul Tahirpur din Delhi, unde o mulțime a întrerupt rugăciunile și s-a adunat apoi în fața unei secții de poliție pentru a împiedica depunerea unei plângeri.

În timp ce membrii comunității creștine se aflau în rugăciune la Biserica Siyon Prarthana Bhawan, câțiva naționaliști hinduși ar fi intrat în clădire și ar fi început să rostească mesaje despre o „națiune hindusă”, prin intermediul difuzoarelor.

Acești indivizi au strigat: „Vom crea o națiune hindusă, să trăiască Rama!”

Creștinii au spus că au fost atacați cu bâte de către persoane care aparțin grupului naționalist hindus Bajrang Dal.

„În fiecare duminică, atunci când ne adunăm
să ne rugăm în biserică, facem acest lucru
cu teamă – teama că vom fi atacați.”

creștin

Când creștinii au mers la secția de poliție pentru a depune o plângere, peste 100 de oameni din Bajrang Dal s-au adunat afară, pentru a bloca accesul creștinilor.

Shivam, un martor ocular, a declarat că gloata a intrat în sala de rugăciune fără permisiune și a atacat cu bastoane, rănind multe persoane, inclusiv femei.

Pastorul Satpal Bhati și-a exprimat disperarea față de situație, afirmând că comunitatea creștină trăiește într-o frică constantă.

Un raport al United Christian Forum arată o creștere semnificativă a atacurilor asupra creștinilor din 2014.

Prima jumătate a anului 2023 a înregistrat o creștere a violenței împotriva creștinilor. Conform UCF, s-au identificat 400 de incidente față de 274 raportate în aceeași perioadă a anului trecut.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru creștinii persecutați în diferite moduri; Dumnezeu să îi întărească și să îi scoată biruitori din încercările prin care trec.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol