„Cum a putut Bunul Dumnezeu să privească atât de nepăsător această catastrofă?”

E ciudat cum oamenii Îl disprețuiesc pe Dumnezeu, iar apoi se întreabă cu naivitate de ce totul merge tot mai prost.

Cristi Boariu
9 Min de Citit

Anne Graham, fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, într-un interviu în emisiunea „Early Show” (Spectacolul matinal), a discutat cu Jane Clayson despre atacurile din 11 septembrie 2001. La un moment dat, Annei i s-a pus o întrebare la care mulți ar fi dat răspunsuri nesatisfăcătoare:

„Cum a putut Bunul Dumnezeu să lase să se întâmple așa ceva și să privească atât de nepăsător această catastrofă de pe pământul Americii?”

Anne Graham, după ce a meditat câteva clipe, a răspuns calm și explicit:

„Și eu mi-am pus deseori această întrebare și mi-am găsit următoarele răspunsuri…

Cred – nu cred, dar sunt profund convinsă – că Dumnezeu a fost și rămâne adânc întristat de aceasta, la fel ca și noi.

Dar noi, de ani de zile, Îi spunem și chiar
Îi poruncim să iasă din școlile noastre,
din guvern și din viețile noastre,
ne descurcăm și singuri, fără ajutorul Lui…

Și, fiind El un adevărat gentleman, cred că pur și simplu S-a dat, calm, la o parte..

Cum de mai îndrăznim noi oare să-I cerem binecuvântarea, mila și protecția Sa, dacă Îi cerem să ne lase în pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate în școli etc.)

📌 Cred că totul a început când Madeleine Murray O'Hare (doamna care a cerut ca America să devină o țară atee și care a fost ucisă, iar corpul ei a fost găsit recent) a afirmat că nu dorea nici un fel de rugăciuni în școlile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobată și a devenit lege obligatorie în SUA...
📖 Apoi, cineva a spus că mai bine nu am citi Biblia în școli (Biblia care spune să nu ucizi, să nu furi și să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți), iar noi am spus O.K
👎🏻 Apoi, dr. Benjamin Spock a spus că nu ar trebui să ne pedepsim copiii atunci când se poartă urât, pentru că aceasta le-ar afecta mica lor personalitate și stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am crezut că un expert trebuie să știe ce vorbește, așa că am spus O.K.
❌ Apoi, altcineva a spus că profesorii și diriginții nu ar trebui să îi disciplineze pe copii atunci când greșesc. Iar conducătorii de școli au spus că nici un membru al personalului să nu atingă vreun elev atunci când se poartă urât, pentru că școlile nu au nevoie de publicitate proastă și în niciun caz de procese. (Totuși, există o mare diferență între a disciplina și a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.) Iar noi am spus O.K.
💪🏻 Apoi, cine știe ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei școli a spus că băieții își pot începe viața sexuală oricând vor ei, iar noi am spus O.K.
👍🏻 Apoi, unii dintre aleșii noștri de vârf au spus că nu contează ceea ce fac în viața lor privată atât timp cât își fac treaba la slujbă. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasă de ceea ce face altcineva, inclusiv președintele, în viața sa privată, atâta timp cât am o slujbă, iar economia merge bine.
📰 Apoi, niște libertini au cerut să tipărim cât mai multe reviste cu femei dezbrăcate, în semn de respect și apreciere a frumuseții feminine. Iar noi am spus O.K.
🤳🏻 Apoi, altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe, publicând fotografii cu copii goi, și chiar mai departe, afișându-le pe internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la liberă exprimare.
💿 Apoi, industria show-business-ului a spus: hai să facem show-uri TV și filme care să promoveze îndepărtarea de Dumnezeu, violența și destrăbălarea, să înregistrăm melodii care să încurajeze violurile, drogurile, crimele, sinuciderea și temele satanice. Iar noi am spus că nu este decât amuzament, nu are efecte adverse și oricum nu o ia nimeni în serios, asa că totul a mers înainte.

Iar acum ne întrebăm speriați de ce copiii noștri
nu au conștiință, de ce nu disting binele de rău,
de ce nu îi deranjează să-i ucidă pe străini,
pe colegii de clasă sau pe ei înșiși.

Probabil că, dacă ne-am gândi mai mult, ne-am da seama de ce.

Cred că totul se reduce la faptul că ceea ce vei semăna, aceea vei și culege.

Noi Îi spunem lui Dumnezeu: Dragă Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetiță ucisă în clasă?

Iar Dumnezeu răspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din școli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, când voi mi-ați spus să plec din școli?

🚫 E ciudat cum oamenii Îl disprețuiesc pe Dumnezeu, iar apoi se întreabă cu naivitate de ce totul merge tot mai prost.
📝 Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne îndoim de ceea ce spune Biblia.
📜 E ciudat cum de toți oamenii vor să meargă în ceruri, deși nu cred, nu gândesc și nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie în Biblie.
✋🏻 Este ciudat cum de unii pot spune: „da, eu cred în Dumnezeu” și de fapt să îl urmeze pe Satan, care, se știe că, la rândul lui, crede și el în Dumnezeu...
🦻🏻 E ciudat cum ne repezim să judecăm, dar nu ne place să fim judecați.
😅 E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail și ele se răspândesc precum focul sălbatic, dar când începi să trimiți mesaje care-L privesc pe Dumnezeu, oamenii se gândesc de două ori înainte de a le trimite și altora.
💬 E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar, crud și obscen trece liber prin cyberspatiu, dar orice discuție publică despre Dumnezeu este împiedicată la școală și la locul de muncă.
🗣️ Este, în sfârșit, ciudat cum poate fi cineva atât de înflăcărat de dragoste pentru Hristos, fiind în același timp un creștin invizibil în timpul săptămânii.

Să aveți o zi bună!”


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ierte pentru lucrurile greșite pe care le-am acceptat în viața noastră și să ne ajute să trăim o viață în sfințenie, aproape de El.

Pachet promo 12+Harfă cu 307 cântări pe note CADOU!

Pe 30 decembrie 2003, fratele Dionisie Giuchici a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Nu a insistat să fie vindecat, ci a spus mereu: „Fie voia Domnului!”
Pe 1 aprilie 2004, dimineața, a spus de mai multe ori „Aleluia” și apoi a intrat în comă. În aceeași seară, doi frați de la biserică l-au vizitat și i-au spus „Pace!” Atunci s-a trezit din comă pentru câteva secunde și le-a răspuns „Pace!”
Acesta a fost ultimul cuvânt pe care l-a rostit pe pământ.

249,00lei
Pachet promo 12+Harfă cu 307 cântări pe note CADOU!
408,80lei249,00leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol