Cuplu convertit la creștinism, nevoit să fugă de acasă

La intrare în casă am găsit un mesaj amenințător: „Astăzi, dacă vă găsim prin preajmă, vă vom distruge împreună cu casa. Ați devenit o rușine pentru familia noastră musulmană prin alăturarea la o religie greșită.”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Un cuplu în vârstă din estul Ugandei a fugit din satul său, după ce a primit amenințări din partea rudelor musulmane. Acestea s-au supărat în momentul în care au aflat că cei doi vârstnici s-au convertit la creștinism. Astfel, rudele au amenințat că le vor distruge viețile și casa.

Sula Mugudi, în vârstă de 70 de ani, și soția sa, Aisha, în vârstă de 62 de ani, s-au convertit la creștinism pe data de 16 septembrie, în urma unei săptămâni de evanghelizare organizată de o biserică locală.

Cuplul a hotărât să participe la o noapte de rugăciune, la doar trei zile de la convertirea lor.

Însă, la întoarcerea acasă au avut parte de o surpriză neplăcută: rudele, care aflaseră despre renunțarea lor la vechea religie, vandalizaseră casa modestă, spărgând cărămizi.

La intrare în casă am găsit un mesaj amenințător:
„Astăzi, dacă vă găsim prin preajmă, vă vom
distruge împreună cu casa. Ați devenit o rușine
pentru familia noastră musulmană prin
alăturarea la o religie greșită.”

Sula Mugudi

Cuplul a fost atât de înspăimântat încât a luat hotărârea de a părăsi imediat casa.

Un pastor al cărui nume este ascuns din motive de securitate a spus că cei doi vârstnici au fost mutați cât mai departe pentru a evita atacurile rudelor musulmane.

„Când cei doi au ajuns la biserica noastră, păreau
zguduiți și înfricoșați. Biserica i-a ascuns; avem nevoie de rugăciuni pentru protecția lui Dumnezeu.”

pastor

Atacul a fost cel mai recent dintre multele cazuri de persecuție a creștinilor din Uganda.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru cei doi vârstnici proaspăt convertiți care suferă pentru credința lor, ca Dumnezeu să îi întărească în aceste vremuri grele.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol