„Diavolul este… fentanil”, spune un tată îndurerat

David a aflat cu tristețe că fiul său cumpărase și luase o pastilă fără să știe că aceasta conținea o cantitate fatală de fentanil.

Cristi Boariu
6 Min de Citit

„Elevii de la școală trebuie să știe că o singură pastilă primită de la un prieten sau un traficant de droguri poate conține, în secret, o cantitate mortală de fentanil!”

Acesta este avertismentul emis de experții în abuz de droguri și de un tată care și-a pierdut fiul din cauza unei supradoze accidentale de fentanil.

Povestea lui William

David Magee a mărturisit că fiul său, William, părea că are totul în această viață. Avea succes ca sportiv de performanță și era un student strălucit la Universitatea „Ole Miss”.

„Oh, el a fost cel mai bun! A fost în grupul de tineri
în fiecare săptămână la biserică.”

David Magee

Cu toate acestea, începând din liceu și prin facultate, William și-a tratat anxietatea cu medicamente pe care le cumpărase de la diferiți oameni necunoscuți de pe stradă.

După ce a reușit să scape de dependența de droguri prin procesul de dezintoxicare, părea că William a reușit să renunțe la acest obicei. Totuși, nu după mult timp, tatăl său a descoperit că William a murit din cauza unei supradoze accidentale.

David a aflat cu tristețe că fiul său cumpărase și luase o pastilă fără să știe că aceasta conținea o cantitate fatală de fentanil.

„Am crescut încercând să îi fac un portret diavolului, crezând că este o persoană micuță într-un costum roșu. Ei bine, familia mea a aflat ce este acel diavol și a fost fentanil.”

Tatăl îndurerat recomandă părinților să vorbească cu copiii lor despre emoțiile lor cât mai devreme posibil.

„Trebuie să începi conversația la gimnaziu, dacă nu puțin mai devreme”, a spus el, adăugând că părinții trebuie să-și avertizeze copiii cu privire la luarea de pastile pe care le primesc din surse nesigure.

„Trebuie să-i ajuți să înțeleagă că, dacă au nevoie
de o pastilă, aceasta trebuie să vină de la medicul dumneavoastră și de la farmacie.”

David Magee

Pastile contrafăcute

Fentanilul, un opioid sintetic, este de până la 100 de ori mai puternic decât morfina. Este atât de potent încât o cantitate de doar două miligrame poate fi fatală, fiind de dimensiunea câtorva boabe de sare.

În laboratoarele ilegale, dealerii de droguri adaugă adesea fentanil în pastilele pe bază de rețetă pe care le produc. Acestea sunt versiuni contrafăcute ale medicamentelor populare, precum Xanax, Adderall, Percocet, Oxycontin și altele. Scopul lor este de a face drogurile mai dependente și de a-și face cliențiirevină.

Oamenii care iau astfel de pastile cumpărate de la necunoscuți nu își dau seama că pot suferi o supradoză de fentanil, deoarece aceste pastile pot conține cantități mortale din substanța respectivă.

Acest pericol se aplică chiar și copiilor de la școala medie, ceea ce face situația cu atât mai alarmantă.

Institutul Național pentru Abuzul de Droguri a monitorizat consumul ilicit de droguri în rândul copiilor de gimnaziu, de mai bine de 40 de ani. Directorul actual, dr. Nora Volkow, a declarat că cifrele de astăzi reprezintă un scenariu de știri bune și știri rele.

Pe de-o parte, ea spune că numărul copiilor
de gimnaziu care consumă droguri ilicite este
mai mic decât în anii precedenți. Cu toate acestea,
cei care le iau se confruntă cu un risc mult
mai mare de moarte decât în trecut.

„Vedem atât de mulți oameni care mor din cauza supradozelor fără să știe măcar că consumau fentanil…”

Nora Volkow

Conexiunea smartphone-ului

Tehnologia are un impact major în creșterea răspândirii comerțului de droguri de astăzi. Kelly Newcom, fondatorul Brave Parenting, a declarat că părinții trebuie să fie educați cu privire la consumul de droguri în adolescență.

„Sunt atât de multe minciuni ale inamicului, Satana, care vrea să ne ia copiii și să-i țină captivi. Și avem
un rol foarte greu și important ca părinți în acest moment.”

Kelly Newcom

De exemplu, părinții trebuie să fie conștienți de faptul că adolescenții care cumpără așa-numitele „droguri stradale”, cum ar fi pastilele contrafăcute, nu mai trebuie să se întâlnească cu un dealer pe o alee sau pe o stradă, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

Astăzi, tot ce trebuie să facă este să dezvolte o afacere pe smartphone-ul lor, în unele cazuri chiar sub nasul părinților.

„Rețelele de socializare conectează pe toată lumea
și o face atât de ușor mai ales pe Snapchat, unde
conversațiile dispar automat și nu există nicio
înregistrare.”

Kelly Newcom

Pastilele sunt livrate, de obicei, chiar și în pragul din fața casei, deghizate, de exemplu, ca o livrare de alimente.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să fim un sprijin pentru cei ce luptă cu diferite vicii și să le arătăm calea spre eliberare, care este Hristos.

Cristi Boariu: Pericolul drogurilor

Dacă cunoști tineri prinși de aceste substanțe periculoase, poți să împărtășești cu ei acest mesaj despre droguri:

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
SURSE: www2.cbn.com
Partajați Acest Articol