Doar 1 din 5 creștini se simte confortabil să împărtășească credința cu oamenii marginalizați

Cu toate acestea, s-au considerat mai puțin capabili să își împărtășească propriile convingeri religioase cu oameni din alte medii sociale (30%) sau cu cei marginalizați în societate (20%).

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Un nou sondaj realizat de London City Mission arată că este mai puțin probabil ca persoanele marginalizate din Marea Britanie să ajungă să audă Evanghelia.

Organizația, care se ocupă cu evanghelizarea pe termen lung, a solicitat un studiu privind creștinii devotați, pentru a analiza perspectiva lor asupra împărtășirii credinței proprii.

Cercetarea a dezvăluit că, deși majoritatea creștinilor se simt încrezători să-și exprime credința și recunosc importanța acesteia, numai 1 din 5 s-ar simți confortabil să împărtășească Evanghelia cu cineva din marginea societății.

Sondajul online, desfășurat pe o perioadă de două săptămâni în luna septembrie a acestui an, a primit răspunsuri de la peste 1.000 de oameni, care s-au identificat ca fiind creștini practicanți – adică au răspuns afirmativ pentru a merge la biserică, a citi Biblia și a se ruga cel puțin săptămânal.

Creștinii au indicat că este cel mai probabil să-și împărtășească credința cu următoarele grupuri:

  • prieteni apropiați (42%)
  • familie (42%)
  • colegi de serviciu (37%)

Cu toate acestea, s-au considerat mai puțin capabili să își împărtășească propriile convingeri religioase cu oameni din alte medii sociale (30%) sau cu cei marginalizați în societate (20%).

🤝 Referitor la motivele reticienței lor, aproximativ 26% dintre creștini au spus că sunt îngrijorați de o posibilă reacție negativă, în timp ce un procent de 19% a declarat că s-ar abține din cauza dorinței de a fi „toleranţi” și de a lăsa pe alții să aibă convingerile lor.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru înțelepciune și curaj pentru a împărtăși Evanghelia cu cei ce nu-L cunosc pe Dumnezeu.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol