Doctor creștin ucis în Nigeria

Până la jumătatea lunii martie, atacurile armate ale păstorilor fulani asupra comunităților predominant creștine au provocat moartea a peste 200 de oameni și au distrus zeci de case și ferme.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Pe data de 17 octombrie, în statul Nasarawa din Nigeria, un atac cu maceta a avut loc asupra unui medic creștin și a șoferului său de motocicletă, rezultând decesul medicului. Teroriștii l-au atacat pe doctorul Stephen Angbas, șeful spitalului Lafia, în jurul orei 16:00, pe când se întorcea de la ferma sa.

Angbas a fost membru al Bisericii Evanghelice Reformate a lui Hristos.

Martorii oculari au declarat că atacatorii i-au atacat
pe cei doi cu macete, iar Dahiru, cel care conducea
motocicleta, a fost transportat de urgență la un spital din apropiere pentru tratarea rănilor grave.

Deși încă nu există claritate cu privire la motivul exact al atacului, asemănările cu atacurile teroriste anterioare din Nigeria, care au vizat în special creștinii, ridică suspiciuni cu privire la posibila motivație religioasă a agresorilor.

Cu toate acestea, investigațiile sunt în desfășurare pentru a stabili în mod precis circumstanțele și motivele din spatele acestui atac.

Statul Nasarawa a suferit tot mai multe atacuri din partea păstorilor fulani și a altor teroriști.

Între 24 și 29 aprilie, păstorii fulani au ucis 12 fermieri creștini.

❗️ Până la jumătatea lunii martie, atacurile armate ale păstorilor fulani asupra comunităților predominant creștine au provocat moartea a peste 200 de oameni și au distrus zeci de case și ferme.

În Lista mondială de urmărire din 2023 a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin, Nigeria a ajuns pe locul 6, cel mai înalt clasament din toate timpurile, de la locul 7 în anul precedent.

Potrivit liderilor creștini din Nigeria, atacurile păstorilor fulani asupra comunităților creștine sunt motivate de dorința de a ocupa terenurile creștinilor și de a impune islamul.

Aceste atacuri sunt legate de dificultățile întâmpinate în întreținerea turmelor din cauza deșertificării.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru familia doctorului ucis în acest atac și să continuăm să ne rugăm pentru creștinii persecutați.

Pachet promo 12 + Harfă cu 307 cântări CADOU!

Pe 30 decembrie 2003, fratele Dionisie Giuchici a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Nu a exprimat dezaprobare și nu a insistat să fie vindecat, ci a spus mereu: „Fie voia Domnului!”
Pe 1 aprilie 2004, dimineața, a spus de mai multe ori „Aleluia” și apoi a intrat în comă. În aceeași seară, doi frați de la biserică l-au vizitat și i-au spus „Pace!” Atunci s-a trezit din comă pentru câteva secunde și le-a răspuns „Pace!”
Acesta a fost ultimul cuvânt pe care l-a rostit pe pământ.

249,00lei
Pachet promo 12+Harfă cu 307 cântări pe note CADOU!
408,80lei249,00leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol