După 2 ani de captivitate, un adolescent de 14 ani a reușit să evadeze din mâinile răpitorilor săi

Nigeria ocupă locul al șaselea pe Lista mondială de urmărire pentru persecuția creștinilor, dar dacă ne-am concentra exclusiv pe violență, Nigeria ar fi în topul listei.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

După doi ani de captivitate, Treasure Ayuba, ultimul elev răpit din grupul de 121 de elevi de la liceul Bethel Baptist din Nigeria în 2021, a reușit în cele din urmă să scape de răpitorii săi. Această evadare marchează sfârșitul unui lung și chinuitor calvar pentru el.

Pe 5 iulie 2021, persoanele armate, posibil păstori Fulani radicalizați, au atacat școala din apropierea orașului Kaduna și au răpit 121 de elevi.

De-a lungul lunilor care au urmat, elevii au fost eliberați treptat, în funcție de îndeplinirea cererilor de răscumpărare.

Cu toate acestea, Ayuba, care avea doar 12 ani când a fost răpit, a rămas în captivitate.

Israel Akanji, președintele Convenției Baptiste din Nigeria, care supraveghează liceul Bethel, și-a exprimat profundă ușurare și recunoștință după întoarcerea lui Ayuba.

💴 Convenția s-a confruntat cu sarcina descurajantă de a negocia cu răpitorii, plătind în cele din urmă 250 de milioane de naira nigeriene (250.000 de lire sterline), pentru eliberarea elevilor în ultimii doi ani.

Evadarea lui Ayuba a fost un efort îndrăzneț și riscant.

Acesta a reușit să se strecoare de lângă răpitorii săi, navigând noaptea și ascunzându-se ziua. Călătoria sa l-a condus la câțiva vânători care l-au ajutat să ajungă în orașul natal.

Reîntâlnirea cu familia sa a fost neașteptată și emoționantă.

💯 Nigeria ocupă locul al șaselea pe Lista mondială de urmărire pentru persecuția creștinilor, dar dacă ne-am concentra exclusiv pe violență, Nigeria ar fi în topul listei.

Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru protecția creștinilor care suferă în atât de multe feluri pentru credința lor în Dumnezeu.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol