Evanghelist din Kampala a rămas inconștient după ce a fost bătut

„Musulmanii au pus mâna pe el și au început să-l lovească cu picioarele în timp ce alții veneau să-l bată cu bețe.”

Cristi Boariu
2 Min de Citit

În zona Kawaala din Kampala, șase extremiști musulmani care strigau „Kafir [Infidel]!” și purtau sloganul jihadist „Allah akbar [Allah este mai mare]”, l-au atacat pe Robert Settimba, în vârstă de 27 de ani, în timp ce mergea spre casă de la slujba din stradă.

„Musulmanii au pus mâna pe el și au început
să-l lovească cu picioarele în timp ce alții
veneau să-l bată cu bâtele.”

localnic

Localnicul, care a văzut toată scena, a cerut ajutorul bisericii, iar creștinii l-au găsit pe Settimba inconștient și l-au dus la un spital din apropiere.

Settimba este binecunoscut în rândul creștinilor ca predicator de stradă pentru musulmanii din Kampala, Kisenyi, Wandegeya și Kawaala.

Rănile sale au inclus dureri severe în piept, vânătăi pe coapsă, mâna stângă și umăr umflate și inflamație la glezna stângă.

„În misiunea mea, mulți s-au îndreptat către
Hristos, în special bărbați și femei de afaceri,
studenți și unii lideri musulmani.”

Settimba

„Când mi-am revenit în fire, m-am trezit în spital fiind înconjurat de creștini. Aceștia m-au sprijinit și mi-au dat 50.000 de șilingi ugandezi [13 USD] pentru un tratament medical.” Settimba


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru sănătatea și protecția acestui evanghelist și pentru toți creștinii persecutați din cauza credinței în Dumnezeu.

Pachet promo 12+Harfă cu 307 cântări pe note CADOU!

Pe 30 decembrie 2003, fratele Dionisie Giuchici a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Nu a exprimat dezaprobare și nu a insistat să fie vindecat, ci a spus mereu: „Fie voia Domnului!”
Pe 1 aprilie 2004, dimineața, a spus de mai multe ori „Aleluia” și apoi a intrat în comă. În aceeași seară, doi frați de la biserică l-au vizitat și i-au spus „Pace!” Atunci s-a trezit din comă pentru câteva secunde și le-a răspuns „Pace!”
Acesta a fost ultimul cuvânt pe care l-a rostit pe pământ.

249,00lei
Pachet promo 12+Harfă cu 307 cântări pe note CADOU!
408,80lei249,00leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol