Expunerea copiilor la ecrane contribuie la obezitate și depresie

Potrivit unui raport elaborat de experți francezi, se propune interzicerea utilizării ecranelor de către copiii cu vârsta sub 3 ani și a telefoanelor mobile de către cei sub 11 ani.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Din ce în ce mai multe țări examinează posibilitatea interzicerii sau chiar interzic deja utilizarea telefoanelor mobile de către copii.

Potrivit experților francezi, copiii cu vârsta sub 3 ani nu ar trebui să fie expuși la ecrane, iar cei sub 11 ani ar trebui să limiteze utilizarea telefoanelor mobile.

Conform cercetărilor lor, utilizarea excesivă a telefoanelor poate contribui la creșterea riscului de obezitate, depresie și anxietate.

Pe stradă, în parcuri sau la restaurant, observăm tot mai des copii care folosesc telefoane mobile. Cu toate acestea, mulți părinți încearcă să limiteze timpul petrecut de copiii lor în fața ecranelor.

Conform unui studiu efectuat de „Salvați Copiii”, 40% dintre părinți cred că copiii lor nu au conturi pe rețelele sociale, în timp ce 90% dintre copiii intervievați au afirmat că dețin astfel de conturi.

În ceea ce privește timpul petrecut în fața ecranelor, 30% dintre părinți au declarat că cei mici stau o oră în fața ecranului. Cu toate acestea, în realitate, copiii afirmă că petrec între 8 și 10 ore în weekend sau în timpul școlii.

„Este de remarcat că a scăzut foarte mult vârstă
copiilor care au conturi pe rețele sociale.
Sunt copii de 5 ani care au conturi. Uneori părinții știu, alteori nu știu. Riscurile în momentul de față
ar fi creșterea neatenției, a gradului de a rămâne
într-o sarcină. Unul dintre adolescenții care a venit
la linia de consiliere ne spunea că în online e cine vrea, nu îl pune nimeni la treabă.”

Claudia Oprescu, coordonatorul programului „Ora de net”

Potrivit unui raport elaborat de experți francezi, se propune interzicerea utilizării ecranelor de către copiii cu vârsta sub 3 ani și a telefoanelor mobile de către cei sub 11 ani.

Conform specialiștilor, aceste dispozitive pot afecta negativ somnul și pot contribui la diverse probleme de sănătate, cum ar fi miopia, obezitatea, dar și tulburări precum depresia și anxietatea.

❗️ Totodată, se discută despre interzicerea utilizării calculatoarelor și a televizoarelor în creșe și grădinițe. Recent, guvernul britanic a impus interdicția folosirii telefoanelor mobile în școli. În lunile recente, acțiuni similare au fost implementate în Brazilia și Spania pentru a contracara „dependența digitală”.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ofere părinților înțelepciune în creșterea și educarea copiilor lor, ca aceștia să devină oameni de caracter în viață.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol