Extremiștii distrug casele și viețile creștinilor indieni

„Casele credincioșilor au fost jefuite, animalele au fost furate și recoltele au fost confiscate.”

Cristi Boariu
5 Min de Citit

Timp de aproape două decenii, creștinii din comunitățile indiene au fost devastați de violența mafiei, iar aceste situații i-au determinat pe creștini să-și părăsească locurile de origine, plantând în inimile lor un sentiment constant de nesiguranță.

De la începutul lunii mai, violența etnică și religioasă din Manipur, un stat din nord-estul Indiei, a dus la moartea a cel puțin 142 de persoane și la distrugerea a peste 300 de biserici și sute de sate.

Oamenii care au studiat această situație au concluzionat că violența a fost finanțată și susținută de guvern și a afectat peste 65.000 de persoane care au fost obligate să-și părăsească locuințele și să pornească în căutarea unui adăpost în altă parte.

Deși există un cadru legal oficial al guvernului pentru a sprijini comunitățile afectate de dezastrele naturale, nu există niciun cadru pentru a aborda situația
persoanelor strămutate din cauza violenței sau
a conflictelor cauzate de acțiunile umane.

Mutările oamenilor din cauza persecuției religioase și a conflictelor din India datează din primele zile ale țării. Împărțirea Indiei din 1947 a schimbat granițele politice care formau India și Pakistanul, provocând uciderea a peste un milion de oameni și provocând o strămutare masivă a cel puțin 20 de milioane de oameni.

Milioane de musulmani au migrat din partea indiană în partea Pakistanului, în timp ce hindușii, sikhii și alții s-au mutat în India de astăzi. De atunci, violența comunală a împins minoritățile și comunitățile defavorizate să caute refugiu atât în interiorul țării, cât și în afara acesteia.

„În 1998, extremiștii au incendiat 35 de biserici
între Crăciun și Anul Nou. Unii creștini au părăsit
definitiv zona, din cauza acestui atac.”

Jimmy Damore, lider creștin

În 2003 și 2004, mulți extremiști și lideri asociați cu mișcările hinduse și partidele politice au atacat creștinii din alte zone ale Indiei. Guvernul a întârziat să asigure situația, lăsându-i pe creștini departe de casele lor luni de zile.

Cele mai grave violențe împotriva creștinilor din India au avut loc în 2008 în Kandhamal, unde gloatele au ucis cel puțin 100 de persoane și au alungat cel puțin 75.000 de persoane din casele lor.

În 2022, în Chhattisgarh, au izbucnit violențe împotriva comunității creștine, acestea strămutând peste 2.500 de persoane.

„Casele credincioșilor au fost jefuite, animalele
au fost furate și recoltele au fost confiscate.”

Edgar, episcop

„Viața celor strămutați nu continuă să rămână aceeași și este, într-un fel, chiar mai rea decât violența
declanșată împotriva lor, deoarece sunt forțați să o ia de la zero într-un loc care nu le este familiar.”

Edgar, episcop

Răspunsurile autorităților la aceste victime depind de protestele oamenilor și de mediatizarea atacurilor. În decembrie 2022, peste 1.500 de creștini au fugit din casele lor din cauza violenței din Chhattisgarh.

Ei au fost forțați să petreacă două zile și două nopți afară, în condiții meteorologice aspre, în fața unui birou guvernamental din Narayanpur, implorând liderii locali să le ofere un loc sigur pentru a se adăposti.

Abia după ce mass-media a început să evidențieze situația acestor victime, autoritățile locale au intervenit oferindu-le un loc de adăpost.

Cu toate acestea, din cauza presiunii din partea grupurilor hinduse, în câteva zile guvernul a insistat ca creștinii să se întoarcă în satele lor. Fără alte opțiuni de locuință, unii s-au întors în medii ostile în care continuă să se confrunte cu violență, opoziție, presiune și discriminare.

„Tot ce am avut a dispărut, nu știu ce vom face mâine. Ne-am întors în satul nostru, pentru că nu ne puteam permite o chirie în oraș, dar sătenii ne-au spus
că așteaptă ocazia potrivită să ne alunge
din propria casă din nou.”

locuitor

Să ne rugăm pentru creștinii care suferă pentru credința în Hristos și să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că noi încă ne putem bucura de libertate.

motiv de rugăciune

Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu

Dacă le cumperi împreună beneficiezi acum de 27% DISCOUNT.
Comandă acest promo și bucură-te din plin de peste 300 de subiecte abordate în aceste meditații zilnice deosebite pentru sufletul tău!

449,99lei
Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu
614,29lei449,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol