O femeie din Nigeria a împărtășit Evanghelia cu răpitorii ei

„Au spus că dacă nu mergem cu ei, ne vor ucide!”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Timp de 54 de zile, Mary* a fost ținută captivă de răpitorii ei. A fost abuzată sexual, în mod repetat, și batjocorită pentru credința ei. De asemenea, a fost forțată să gătească pentru răpitorii ei în timp ce ea avea de mâncat doar hrană de animale.

Calvarul trăit de Mary în pădurile din nord-vestul Nigeriei, a avut un singur scop: să distrugă credința acestei femei de 20 de ani în Isus.

„Eram la serviciul de duminică atunci când am auzit o împușcătură. Toată lumea a început să alerge.
Teroriștii ne atacă pe noi, creștinii, pentru că ne
închinăm lui Isus și vor să ieșim din această țară.
Au spus că dacă nu mergem cu ei, ne vor ucide!”

Mary

Ceea ce a trăit în cele 54 de zile a schimbat-o pe Mary pentru totdeauna. Dar în mijlocul fricii, durerii și umilinței, această tânără și-a păstrat credința. Ea a avut chiar curajul să împărtășească Evanghelia răpitorilor ei.

„Dacă vă predați viața lui Isus, El vă va ierta
și atunci nu veți mai face toate aceste lucruri
rele pe care le faceți acum!”

Mary

După multe încercări, familia lui Mary a strâns banii necesari pentru a plăti răscumpărarea pentru eliberarea ei. Au împrumutat mai mult decât ar putea plăti vreodată, ceea ce, în cultura Nigeriei, este o mare rușine.

Dar, în ciuda libertății ei, Mary a suferit în continuare.

„Durerea nu s-a terminat… În fiecare noapte visam ce mi s-a întâmplat.

Nu puteam fi în preajma oamenilor. Zâmbeam, dar inima îmi era îndurerată.

Nu aveam pace.”Mary

Mary a fost invitată la un centru creștin de îngrijire a traumei, unde a primit consiliere și și-a redescoperit identitatea în Hristos.

Darurile și rugăciunile creștinilor au întărit-o pe Mary, însă această tânără credincioasă a murit recent din cauza unor probleme medicale.

În ultimul ei interviu pentru centrul creștin care a ajutat-o, Mary a spus: „Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru pacea pe care El o aduce în viața mea. Și Îi mulțumesc că a folosit oameni ca voi pentru a mă ajuta.”

*Pentru a-i proteja familia, numele „Mary” este un pseudonim.


Să ne rugăm pentru familia lui Mary și pentru protecția femeilor care riscă să fie prigonite pentru credința lor în Dumnezeu.

motiv de rugăciune

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol