Imagini șocante: pacienți operați fără anestezie

Două spitale, inclusiv cel mai mare complex medical din teritoriu, se confruntă cu riscul de a rămâne fără energie electrică în orice moment, ceea ce ar putea duce la decese în secțiile de terapie intensivă și chirurgie.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Spitalele din Gaza se confruntă cu o situație extrem de dificilă în încercarea de a salva vieți, deoarece războiul afectează în mod serios capacitatea de a-și îndeplini misiunea. Personalul medical se confruntă cu lipsa de combustibil care duce la întreruperi frecvente ale electricității, ceea ce afectează funcționarea echipamentelor esențiale pentru tratamentul pacienților.

De asemenea, aprovizionarea cu medicamente și alte consumabile medicale este insuficientă din cauza restricțiilor impuse.

La 1 noiembrie, singurul spital din Fâșia Gaza dedicat tratamentului cancerului a fost închis din cauza lipsei de combustibil.

Consecințele acestei situații sunt extrem de grave, după cum a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza.

💔 Două spitale, inclusiv cel mai mare complex medical din teritoriu, se confruntă cu riscul de a rămâne fără energie electrică în orice moment, ceea ce ar putea duce la decese în secțiile de terapie intensivă și chirurgie.

Imaginile surprinse de fotojurnaliști în spitalele din Gaza reflectă o situație disperată.

Mulți pacienți trebuie să suporte intervenții chirurgicale fără anestezie, deoarece resursele medicale sunt insuficiente.

Într-un context în care resursele sunt limitate, medicii au fost nevoiți să ia decizii dificile, stabilind criterii de prioritizare pentru tratarea pacienților, întrucât nu toți pot fi salvați.

„Trebuie să decideți, pentru că știți
că mulți nu vor supraviețui!”

dr. Nidal Abed, care lucrează în spitalele din Gaza
Un copil palestinian rănit în timpul bombardamentelor este transportat de urgență la spitalul al-Aqsa din Deir al-Balah.
Oamenii răniți în urma atacurilor sunt tratați la Spitalul al-Shifa din orașul Gaza.
Un medic verifică un nou-născut la Spitalul Nasser, născut după ce mama sa a fost ucisă într-un atac aerian. Medicii din Gaza au avertizat că nou-născuții din incubatoare ar putea muri în câteva minute dacă unitățile neonatale din spitale își pierd puterea.
Cadavrele palestinienilor uciși de o explozie la Spitalul Arab al-Ahli sunt adunate în curtea din față a Spitalului al-Shifa, din orașul Gaza. Morga de la Spitalul al-Shifa poate gestiona doar 30 de cadavre simultan, ceea ce determină angajații spitalului să stivuiască cadavre sau să le așeze în corturi sau parcări.
Un copil rănit primește îngrijiri medicale
Persoanele rănite în urma atacurilor așteaptă tratament la Spitalul al-Shifa din orașul Gaza.
Un palestinian rănit în timpul bombardamentelor stă pe podea la spitalul al-Aqsa din Deir al-Balah.
Palestinienii plâng pe cei dragi uciși într-un atac aerian în fața spitalului al-Najjar din Rafah.
Un palestinian deplânge lângă cadavrul copilului său care a fost ucis în atacurile aeriene, la Spitalul al-Shifa din orașul Gaza.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru toate persoanele rănite în urma acestor atacuri, pentru cei ce luptă pentru a supraviețui și pentru toți medicii și asistentele care se sacrifică pentru a oferi ajutor celor răniți.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol