Incendiile din Maui au ucis cel puțin 53 de oameni

Unii oamenii au fost nevoiți să aleagă să se refugieze în ocean pentru a evita să fie arși.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Potrivit oficialilor, incendiile de pe insula Maui, care au durat trei zile, au cauzat decesul a cel puțin 53 de persoane. Se estimează că acest număr va crește pe măsură ce echipele de căutare explorează mai multe zone și case care au fost distruse complet de flăcări.

„Lahaina, un centru economic din vestul Maui, care atrage milioane de turiști în fiecare an, este distrus. Totul a dispărut…”

Primarul Maui, Richard T. Bissen Jr.

După ce mii de oameni au rămas fără adăpost, guvernatorul Josh Green a cerut hotelurilor și cetățenilor din stat să ofere cazare celor care au fost evacuați.

Imaginile din satelit realizate pe 25 iunie și 9 august arată o privire asupra Banyan Court din Lahaina, Hawaii,
înainte și după incendii

Într-o declarație făcută joi dimineața, guvernatorul a estimat că numărul clădirilor distruse se ridică la peste 1.700.

Oamenii care au scăpat cu viață își amintesc de momentele înfricoșătoare în care au trebuit să plece în grabă folosind mașina sau barca, fugind prin grosul fumului, în timp ce incendiile se răspândeau. Unii oamenii au fost nevoiți să aleagă să se refugieze în ocean pentru a evita să fie arși.

Până în prezent, cel puțin 17 persoane au fost salvate din ocean și alte 40 de pe mal, iar operațiunile de căutare și salvare continuă.

Statistici:

  • Zeci de morți: oficialii din Maui au raportat joi că 53 de persoane au murit.
  • Un oraș istoric este distrus: Lahaina, unde aproximativ 12.000 de persoane locuiesc, a fost devastată, iar sute de familii au fost evacuate.
  • Persoane încă nedescoperite: trei elicoptere au fost folosite în eforturile de căutare și salvare de-a lungul coastei de vest Maui, iar o echipă federală a sosit miercuri pentru a ajuta eforturile de căutare în zona Lahaina.
  • Nu există suficiente adăposturi pe termen lung: miercuri seara, peste 1.300 de oameni au fost găzduiți în adăposturi temporare. Cu toate acestea, adăposturile sunt concepute doar pentru a oferi o soluție imediată în caz de urgență și nu pentru a oferi o soluție pe termen lung.
  • Vizitatorii și locuitorii sunt rugați să plece: oficialii din Maui îi îndeamnă pe turiștii să plece cât mai repede, iar companiile aeriene măresc capacitatea și aduc avioane mai mari pentru a evacua un număr mai mare de persoane de pe insulă.
  • Spitalele sunt copleșite: Spitalele din Maui sunt pline de pacienți care suferă arsuri și de oameni care suferă de inhalare de fum.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru toți oamenii afectați de aceste incendii, în mod special pentru cei răniți și pentru cei care încearcă să supraviețuiască.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

79,99lei
52 de studii biblice – Volumul 1
100lei79,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol