Liderii creștini sunt torturați și uciși pentru credința în Hristos

Corpul său învinețit a fost găsit ulterior abandonat pe stradă, iar martorii au relatat că acesta fusese împușcat în cap.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

În luna februarie, în localitatea Herson, aflată sub ocupație rusă, a fost descoperit cadavrul unui preot ortodox ucrainean pe nume Stepan Podolchak, în vârstă de 59 de ani, conform mărturiei episcopului său. Acesta a declarat că victima a fost supusă la tortură până la moarte de către forțele militare ruse.

Corpul său învinețit a fost găsit ulterior abandonat pe stradă, iar martorii au relatat că acesta fusese împușcat în cap.

În contextul persecuției împotriva bisericilor care nu sunt ortodoxe ruse, mulți preoți au fost deportați sau au dispărut, iar multe biserici au fost închise.

💒 Părintele Podolchak a fost obligat să schimbe Biserica Ortodoxă Ucraineană cu Biserica Ortodoxă Rusă, dar a decis să rămână în comunitatea sa sub ocupație rusă, chiar în fața pericolelor. Enoriașii săi îl descriu ca fiind un om credincios, cu inima curată și cinstit. Alături de ceilalți lideri bisericești, a împărțit aceeași soartă și suferințe.

În noiembrie 2023, Anatolly Prokopchuk, diacon penticostal, împreună cu fiul său în vârstă de 19 ani, Alexander, au fost răpiți și apoi împuşcaţi în Herson. Cadavrele lor mutilate au fost descoperite patru zile mai târziu, într-o pădure din apropiere.

În Rusia, unii creștini au fost închiși pentru că au refuzat să se supună ordinelor lui Putin. Se spune că 300 de preoți au semnat o petiție în care condamnă invazia. Chiar dacă există o presiune tot mai mare asupra lor, Dumnezeu lucrează în continuare în mijlocul acestui conflict.

🙏🏻 După ce a fost torturat de ruși, pastorul Alexander Safelnikov a reușit să fugă împreună cu soția sa într-o zonă aflată încă sub control ucrainean. Acum, noua lui biserică a ajuns să fie plină de oameni.

Majoritatea celor care vin la biserică sunt necredincioși, dar au început să Îl caute pe Dumnezeu, iar luna trecută 30 de persoane au venit să-și dedice viața lui Isus.

Oamenii vin să audă Cuvântul lui Dumnezeu și găsesc în Hristos singura speranță pentru oprirea violenței din război.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru creștinii persecutați ca Dumnezeu să le ofere mângâiere și sprijin în aceste momente dificile.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol