O universitate oferă o diplomă de master în magie și ocultism

Ființele umane se vor închina mereu la ceva (de obicei, în cele din urmă, la ele însele), iar singura soluție la această închinare falsă (idolatrie) este Evanghelia.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

În prezentările sale la Muzeul Creației și la bisericile din SUA, Ken Ham, autor, vorbitor și fondator al cunoscutului muzeu Ark Encounter, împărtășește următoarele:

Statistica Generației Z are de două ori
mai multe șanse decât generațiile anterioare
să se numească atee – dar asta nu înseamnă
că Generația Z nu este religioasă…

📌 Toți tinerii sunt foarte religioși – majoritatea pur și simplu nu vor să creadă în Dumnezeul biblic. În schimb, ei vor să fie „spirituali”, inclusiv să se amestece în ocultism.

Un articol recent din Marea Britanie a confirmat că renașterea ocultismului nu se întâmplă doar aici, în SUA. Universitatea din Exeter oferă acum „prima diplomă postuniversitară din Marea Britanie în magie și ocultism”, deoarece această școală caută „să exploateze interesul crescând pentru aceste subiecte”.

Acest master multidisciplinar „va explora istoria și impactul vrăjitoriei și magiei din întreaga lume asupra societății și științei”.

De ce vrea această școală să ofere un astfel de program?

Selove, profesorul care conduce cursul, a declarat:

„O privire superficială asupra propriilor
noastre convingeri și asupra credințelor oamenilor
din jur ne arată că magia face parte din
viața noastră de zi cu zi. Savanții responsabili
ar face bine să ia acest lucru în serios!”

Acest lucru este confirmat de creșterea popularității folclorului, vrăjitoriei, tarotului și cristalelor, care au venit ca o reacție la declinul religiei organizate.

Recensământul din 2022 a constatat o creștere a numărului de persoane care se identifică drept păgâni și wiccani în Marea Britanie, în timp ce șamanismul a fost religia cu cea mai rapidă creștere.

Este interesant că acest articol face o legătură directă între „declinul religiei organizate” (de fapt, creștinismul) și creșterea păgânismului, wicca și șamanism. Într-adevăr, arată adevărul a ceea ce învață Cuvântul lui Dumnezeu despre omenire:

Nu suntem doar un corp fizic sau un animal (Geneza 1:27, 2:7), așa cum cred evoluționiștii naturaliști.
Dumnezeu a pus veșnicia în inimile noastre (Eclesiastul 3:11) – oamenii tânjesc după ceva în afara lor.
Inima omului este rea (Ieremia 17:9) și se va întoarce la orice, mai degrabă decât să se supună autorității lui Dumnezeu și Cuvântului Său.

Pe măsură ce din ce în ce mai puțini oameni se întorc la Dumnezeu și Cuvântul Său (chiar și superficial, așa cum au făcut mulți în trecut) pentru îndrumare, înțeles, direcție, speranță și un scop mai mare, ei rămân în căutarea apei vii, pentru a-și potoli setea. Dar numai Isus oferă asta!

Scufundarea în păgânism și practicile rele
pe care Dumnezeu le interzice nu va aduce
bucurie, pace și sens de durată. Pur și simplu
îi conduce pe oameni din ce în ce mai adânc
în sclavia păcatului și a credințelor lor nebiblice.

Precum ne spune Romani 1: pe măsură ce oamenii îl resping pe Dumnezeu, ei se vor închina creaturii – creației.

Ființele umane se vor închina mereu la ceva (de obicei, în cele din urmă, la ele însele), iar singura soluție la această închinare falsă (idolatrie) este Evanghelia.

Este nevoie cu disperare de Evanghelie pentru a-i elibera pe oameni de păcatul lor și pentru a le oferi sens și speranță de durată.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca oamenii care nu-L cunosc pe Dumnezeu să Îl găsească și să își dorească cu adevărat schimbarea pe care doar El o poate face.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

79,99lei
52 de studii biblice – Volumul 1
100lei79,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol