Părinții luptă în tribunal pentru protejarea copiilor de conținutul controversat despre LGBTQ al lecturilor școlare

În decizia sa, judecătorul notează faptul că reclamanții nu au prezentat suficiente dovezi pentru a demonstra că acele cărți reprezintă o formă de „îndoctrinare nepermisă”.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

În comitatul Montgomery, Maryland, există părinți care se opun deciziei unui judecător, susținând că districtul lor școlar le-a încălcat dreptul de a-și retrage copiii de la lecturile care contravin valorilor religioase.

Aceste lecții includ și materiale despre sexualitate și identitate care sunt predate chiar de la grădiniță.

Chiar dacă provin din medii multi-religioase, părinții sunt uniți în dorința lor de a-și exprima părerea atunci când vine vorba de copiii lor.

La un protest recent în Greenbelt, părinții, care purtau atât hijab, cât și cruci, au strigat „Nu ne vom opri!” și au afișat pancarte cu mesajul „Lăsați părinții să fie părinți!”

Toamna trecută, districtul școlar a implementat o nouă inițiativă, introducând astfel de cărți în cadrul unui program destinat elevilor de la grădiniță până în clasa a 5-a.

Părinții susțin că districtul școlar le-a restricționat capacitatea de a-și educa copiii în conformitate cu convingerile lor religioase.

Aceștia cer unei curți federale de apel să restabilească dreptul părinților de a-și exprima preferințele și atrag atenția că în programa școlară se regăsesc subiecte legate de tranziția de gen.

Deși părinții consideră că astfel de cărți sunt
nepotrivite, săptămâna trecută, un tribunal din SUA
a respins cererea lor de a permite copiilor să renunțe
la cursurile în care cărțile sunt citite și discutate.

În decizia sa, judecătorul notează faptul că reclamanții nu au prezentat suficiente dovezi pentru a demonstra că acele cărți reprezintă o formă de „îndoctrinare nepermisă”.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi înzestreze pe părinți cu înțelepciunea necesară pentru a crește și educa copiii într-un mod înțelept și responsabil. De asemenea, să ne rugăm ca Dumnezeu să călăuzească și să binecuvânteze oamenii care lucrează în învățământ, astfel încât aceștia să aibă frica de Dumnezeu și să respecte valorile și principiile morale prezentate în Biblie.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
SURSE: www2.cbn.com
Partajați Acest Articol