Pastor, soție și fiu de 3 ani condamnați la închisoare

Cei care încalcă legea pot fi pedepsiți cu închisoare de până la cinci ani și amendați cu 15.000 de rupii indiene sau 180 de dolari.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Pastorul Harendra Singh, și soția sa, Priya, au fost arestați de poliție și închiși împreună cu fiul lor de 3 ani, după ce au fost acuzați că găzduiesc o întâlnire de rugăciune în casa lor situată în orașul Haidargarh.

Chiar dacă pastorul a negat acuzația că ademenește oameni nevinovați la credința creștină, familia a fost arestată pentru încălcarea Legii din 2021 privind interzicerea conversiei ilegale a religiei din Uttar Pradesh.

Conform Legii din 2021 privind interzicerea conversiei ilegale a religiei din Uttar Pradesh, „nicio persoană nu trebuie să convertească sau să încerce să convertească” o altă persoană, în mod direct sau în alt mod, prin „denaturare, forță, influență nejustificată, constrângere, ademenire sau prin orice mijloace frauduloase”.

Cei care încalcă legea pot fi pedepsiți cu închisoare
de până la cinci ani și amendați cu 15.000 de rupii
indiene sau 180 de dolari.

Liderii creștini au declarat că în iulie, 15 creștini, inclusiv trei pastori, au fost arestați în incidente separate.

Pastorul Amarjeet Ram și alți cinci pastori din satul Balapur din districtul Ghazipur au fost, de asemenea, arestați și închiși pentru că au găzduit o întâlnire de rugăciune, iar apelurile pentru eliberarea lor au fost respinse.

„În alte două incidente, cinci creștini au fost arestați și trimiși la închisoare… Este dezgustător faptul că
oamenii sunt închiși pentru că și-au exercitat dreptul constituțional de a urma o religie, la alegerea lor.”

Jaiswal

Să ne rugăm pentru creștinii persecutați ca Dumnezeu să îi întărească, iar ei să nu-și piardă încrederea în Isus Hristos.

motiv de rugăciune

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol