Peste 2.800 de morți în urma cutremurului de vineri

„Casa mea s-a prăbușit. Nu mai există. A căzut peste mine și peste familia mea. Mi-am salvat cele două fiice și soția, dar mi-am pierdut ceilalți doi copii. Nu mai am mobilă, nu mai am nimic.”

Cristi Boariu
4 Min de Citit

În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc un cutremur devastator în munții Atlas din Maroc. Cel puțin 2.800 de oameni au murit, iar clădirile au fost distruse. Această tragedie a determinat locuitorii din marile orașe să părăsească casele lor, în panică.

„În jurul orei 23:00 am simţit o mişcare violentă
şi mi-am dat seama că era un cutremur. Vedeam cum se mişcau clădirile. Am ieşit afară şi erau foarte mulţi oameni acolo. Oamenii erau toţi în stare de şoc şi
panică. Copiii plângeau, părinţii erau dezorientaţi.”

Abdelhak El Amrani, locuitor din Marrakech, 33 de ani

Efectele seismului au fost amplificate de adâncimea sa redusă de doar 18,5 kilometri, având o magnitudine de moment de 6,8. Aceasta a condus la consecințe mai severe și mai răspândite.

După distrugerea în întregime a caselor și satelor, supraviețuitorii au fost nevoiți
să petreacă noaptea de sâmbătă
spre duminică în aer liber.

Potrivit presei din Maroc, acest cutremur este cel mai puternic seism care a afectat vreodată regatul.

Salvatorii scot de sub ruine tot mai multe cadavre, în satele distruse din Munții Atlas. De asemenea, mii de oameni au suferit răni grave. În diversele localități montane afectate, nu a mai rămas nicio clădire în picioare.

O parte din oamenii care au reușit să supraviețuiască au decis să nu mai aștepte ajutorul și să se descurce singuri.

Aceștia au fost nevoiți să meargă pe jos timp de o zi întreagă, în căutarea ajutorului și a oricăror provizii pe care le puteau găsi.

„Casa mea s-a prăbușit. Nu mai există. A căzut
peste mine și peste familia mea. Mi-am salvat cele două fiice și soția, dar mi-am pierdut ceilalți doi copii. Nu mai am mobilă, nu mai am nimic.”

locuitor

Există încă numeroase localități care se confruntă cu lipsa curentului electric și a apei potabile, iar echipele de salvatori nu au ajuns încă acolo. În curând salvatorii nu vor mai avea pe cine să salveze…

„Am venit cu soțul meu aici, pentru că nu mai avem unde să stăm. Mi-am lăsat părinții acolo, în sat. Nu știu dacă vor mai fi în viață. Nu știu dacă îi voi mai vedea sau pe frații și pe surorile mele.”

locuitor

„Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciumi, vor fi arătări înspăimântătoare şi semne mari în cer.”

Luca 21:11

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru persoanele afectate de acest cutremur și pentru familiile care au pierdut oameni dragi. Dumnezeu să le dea mângâiere și ajutor!

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
SURSE: www.digi24.ro
Partajați Acest Articol