Poți demonstra că Biblia e adevărată fără să citezi din ea?

Biblia are o putere extraordinară de a convinge oamenii de păcat și de a aduce înțelepciune. Ea te influențează pe măsură ce o citești și te hrănește cu cunoștințe și înțelegere spirituală.

Cristi Boariu
6 Min de Citit

1. Biblia se auto-atestă, apelând la sine pentru autoritate

Dacă ar face apel la știință, atunci știința ar fi arbitrul final al adevărului, iar știința a greșit, ca atunci când spunea că soarele se învârte în jurul pământului.

Ne-am aștepta ca Cuvântul lui Dumnezeu să înceapă cu Dumnezeu și să explice lumea și adevărul, nu ceva ca o notă de subsol.

Biblia începe pe bună dreptate cu Dumnezeu („La început Dumnezeu…”). Acesta nu este începutul unei povești, ci al oricărei gândiri raționale.

Unde începem determină practic unde ajungem.

De fapt, pretinde că este singurul Cuvântul lui Dumnezeu, iar alte scripturi nu – de peste 2.000 de ori spune: „Așa vorbește Domnul (sau echivalentul Său)!”

2. Biblia este singura dintre cele 26 de scripturi cunoscute în lume care conține profeții împlinite

Nu veți găsi nicio profeție în Coran. Peste 2000 de profeții sunt în Biblie, nu doar câteva. Isus a împlinit în mod explicit 333 de profeții.

3. Biblia este considerată credibilă datorită modului în care prezintă miracolele

Acestea nu sunt prezentate ca simple evenimente spectaculoase, ci ca mijloace prin care Dumnezeu demonstrează natura și divinitatea lui Hristos, oferind astfel o învățătură valoroasă.

Creștinismul se diferențiază de alte religii în ceea ce privește abordarea miracolelor.

În timp ce multe alte religii se bazează pe credința în miracole pentru a câștiga încrederea credincioșilor, creștinismul susține că există dovezi verificabile și deschide astfel posibilitatea de a confirma realitatea miracolelor, în special învierea lui Isus.

3. Biblia se bazează pe istorie și fapte – învierea este un fapt obiectiv, istoric „cu multe dovezi perfecte”

„După patima Lui, li S-a înfăţişat viu, prin multe dovezi, arătându-li-Se deseori timp de patruzeci de zile şi vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu.”

Faptele apostolilor 1:3

Aceasta este susținută de dovezi circumstanțiale, istorice și empirice. Arheologia a verificat adevărurile istorice, științifice și geografice. Nu s-au găsit anomalii sau absurdități în cercetările științifice. Deși autorul face unele afirmații științifice înaintea timpului său, istoria sa a fost atent verificată.

📌 Există o mare varietate de dovezi care susțin că Isus a trăit în mod fizic printre noi.

Dacă ar fi să negăm complet aspectul istoric al Bibliei, care Îl validează, aceasta ar submina credibilitatea sa, însă nimeni nu a reușit să facă acest lucru până acum.

Nu există nicio dovadă că Isus ar fi o legendă sau un mit, asemenea personajelor din mitologia greacă.

4. Scrierea Bibliei este un miracol în sine

💯 Este uimitor cum Biblia, scrisă de peste 40 de autori, în timpul unei perioade de peste 1500 de ani și în trei limbi diferite, reușește totuși să aibă o coerență și o singură temă.

5. Are o putere unică

Majoritatea celor care nu cred nu au citit-o. Nu trebuie să o apărăm – se apără singură – doar citiți-o! Nu se contrazice, ci contrazice oamenii.

Biblia are o putere extraordinară de a convinge oamenii de păcat și de a aduce înțelepciune.

Ea te influențează pe măsură ce o citești și te hrănește cu cunoștințe și înțelegere spirituală.

Nu ar trebui să o consideri doar o carte obișnuită pe care o poți pune deoparte după o singură lectură.

Nu este un raționament circular să afirmăm că Dumnezeu există bazându-ne pe afirmația Lui că există, deoarece Dumnezeu este considerat arbitrul final al adevărului. În același mod, atunci când apelăm la filozofi sau la știință, aceștia devin judecătorul adevărului. Oamenii consideră știința adevărată pentru că este susținută de cercetători și pare să aibă validitate științifică.

Un argument adus de oameni este că logica este un principiu de bază al autorității, deoarece acest lucru pare să fie logic. Ei consideră că dacă Dumnezeu ar apela la o autoritate externă pentru a-Și susține credibilitatea, atunci nu ar mai fi arbitrul absolut al adevărului și al revelației.

❗️Totuși, eu resping această cerință, spunând că nu trebuie să demonstreze nimic. În schimb, îi îndemn pe oameni să descopere singuri adevărul citind și experimentând cum revelația divină poate schimba viețile lor.

Motiv de rugăciune

Să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit Cuvântul Său!

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

79,99lei
52 de studii biblice – Volumul 1
100lei79,99leiVezi mai multe

Articol preluat: https://thebibleclub.quora.com/https-thegoddebate-quora-com-Can-you-show-the-Bible-is-credible-without-citing-it-Or-direct-quotes?ch=17&oid=124203803&share=25b5e1a2&srid=3vA7&target_type=post

SURSE: www.quora.com
Partajați Acest Articol