Răpirea creștinilor din Haiti amenință libertatea lor…

„Dorsainvil este ținută sub o răscumpărare de 1 milion de dolari.”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Pastorul Samson Doreliens desfășoară activități religioase în mijlocul situației de violență din Port-au-Prince, Haiti, orașul în care o asistentă americană și fiica ei au fost răpite pe 27 iulie și se află în continuare dispărute.

Potrivit pastorului Samson Doreliens, cei 600 de membri activi ai Misiunii Evanghelice Baptiste din Haiti de Sud sunt profund afectați de creșterea violenței bandelor în orașul lor. Situația din Port-au-Prince, capitala Haitiului, este extrem de tulburătoare, iar comunitatea creștină se confruntă cu o mare suferință din cauza violențelor.

Pot exista două atitudini diferite în congregație, în ceea ce privește relația cu Dumnezeu și modul în care oamenii se raportează la suferință.

Unii oameni cred că doar Dumnezeu poate interveni pentru a atenua durerea și, prin urmare, se simt mai aproape de El.

În schimb, alții pot fi descurajați și se întreabă de ce Dumnezeu permite ca astfel de lucruri, precum violența și dezastrele naturale, să aibă loc în țară.

Se afirmă că bisericile și-au redus programul de slujbe religioase și de studiu al Bibliei. În ciuda riscurilor asociate, precum răpirile sau atacurile armate asupra pastorilor, membrii comunității creștine continuă să se întâlnească având inimile pline de speranță.

Pe lângă răpirile atât de mediatizate, precum cea a asistentei de la ministerul El Roi Haiti, Alix Dorsainvil, și a fiicei ei, numeroase răpiri au loc zilnic în capitală. Bandele care controlează orașul răpesc de obicei locuitorii pentru răscumpărare, în timp ce presează familiile să rămână tăcute.

„Dorsainvil, o asistentă care s-a mutat din New
Hampshire pentru a lucra pentru ministerul al cărui
director este soțul ei, este ținută sub o răscumpărare de 1 milion de dolari.”

locuitorii

Să ne rugăm atât pentru eliberarea lui Alix Dorsainvil și a fiicei ei, cât și pentru celelalte persoane răpite și familiile lor îndurerate. Dumnezeu să aducă biruință și să le întărească credința.

motiv de rugăciune

Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu

Dacă le cumperi împreună beneficiezi acum de 27% DISCOUNT.
Comandă acest promo și bucură-te din plin de peste 300 de subiecte abordate în aceste meditații zilnice deosebite pentru sufletul tău!

449,99lei
Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu
614,29lei449,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol