România: 5 morți în august în urma accidentelor provocate de șoferi alcoolici/drogați

Trei persoane au decedat din cauza unui accident provocat de tânăr de 19 ani care s-a urcat băut la volan. Alte 3 persoane sunt rănite.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Conform statisticilor, cel puțin 5 persoane au decedat în luna august, în România, din cauza accidentelor provocate de persoane care au consumat alcool sau droguri.

În județul Constanța, două persoane au fost ucise de ce un șofer de 19 ani care a consumat droguri. Alți 3 tineri au ajuns la spital cu răni grave în urma impactului.

În județul Alba, trei persoane au decedat din cauza unui accident provocat de un tânăr de 19 ani care
s-a urcat băut la volan. Alte 3 persoane sunt rănite.

În județul Brăila, un copil de doar 3 ani a decedat după ce a fost accidentat de o șoferită de 38 de ani care se afla sub influența substanţelor psihoactive.

Potrivit datelor obținute de la autorități, în ultimii 3 ani au fost de 41 de ori mai multe accidente grave din cauza alcoolului (1.407) decât din cauza drogurilor (34).

Au murit de 23 de ori mai mulți oameni în accidentele produse de alcool (324), decât în accidentele produse de droguri (14).

De asemenea, au fost de 38 de ori mai multe persoane grav rănite în accidentele atribuite alcoolului (1.346) decât în accidentele atribuite drogurilor (35), iar conform datelor publice de la celelalte ministere, au murit de vreo 100 de ori mai mulți oameni din cauze atribuite alcoolului decât din cauza drogurilor.

Până în prezent, nu s-a auzit nicio declarație din partea niciunui ministru sau medic cu privire la frecvența accidentelor grave cauzate de consumul de alcool, care se întâmplă zilnic, în comparație cu cele cauzate de droguri, care au loc la intervale de câteva săptămâni.

Deși se întâmplă atât de multe accidente din cauza drogurilor și a alcoolului, nu se realizează niciun efort real pentru a limita reclamele la alcool sau pentru a
reduce numărul de baruri, iar ideea de a interzice total alcoolul sau de a intimida „alcoolicii” este improbabilă.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru familiile care au pierdut persoane dragi în astfel de accidente și să ne rugăm ca Dumnezeu să cerceteze persoanele dependente de droguri/alcool.

Cristi Boariu: Pericolul drogurilor

Dacă cunoști tineri prinși de aceste substanțe periculoase, poți să împărtășești cu ei acest mesaj despre droguri:

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
SURSE: www.vice.com
Partajați Acest Articol