România este obligată să recunoască familiile formate din persoane de același sex

„Practic, hotărârea este acum definitivă și executabilă. Autoritățile trebuie să ofere o formă de protecție juridică cuplurilor homosexuale, conform standardelor CEDO. Aceste standarde nu te obligă să recunoști o căsătorie între aceste cupluri, ci măcar un parteneriat civil. Acesta este minimum.”

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Guvernul de la București a depus o contestație împotriva deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului, care a cerut statului român să adopte o legislație pentru recunoașterea cuplurilor de același sex.

Conform informațiilor de pe site-ul CEDO, solicitarea a fost respinsă.

„Practic, hotărârea este acum definitivă și executabilă. Autoritățile trebuie să ofere o formă de protecție
juridică cuplurilor homosexuale, conform standardelor CEDO. Aceste standarde nu te obligă să recunoști
o căsătorie între aceste cupluri, ci măcar
un parteneriat civil. Acesta este minimum.”

Statul român a fost dat în judecată la CEDO de mai multe cupluri gay care solicită recunoașterea relației lor de familie

Florin Buhuceanu și Victor Ciobotaru, alături de alte 20 de cupluri de același sex, au intentat un proces statului român pentru a obține recunoașterea oficială a relațiilor de familie în care se află.

Aceste cupluri au fost respinse de oficiile de stare civilă în conformitate cu Codul Civil, care interzice recunoașterea legală a relațiilor între persoane de același sex.

În urma acestui refuz, Asociația ACCEPT a intentat un proces împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, solicitând României să adopte legislația privind parteneriatul civil în conformitate cu articolul 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru vremurile care vor veni ca Dumnezeu să ne ajute să rămânem lângă El oricât de mari vor fi piedicile.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol