Soția unui pastor a fost împușcată mortal de către teroriști

Guvernul Nigeriei refuză să recunoască că aceste acțiuni reprezintă o persecuție religioasă, astfel că drepturile creștinilor sunt încălcate fără consecințe pentru cei vinovați.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Oluwakemi Moses, soția unui pastor al Bisericii Creștine a lui Dumnezeu care slujește în statul Taraba, se întorcea în oraș cu copilul ei de două luni, când teroriștii au împușcat vehiculul ei de-a lungul unei autostrăzi, pe 17 noiembrie.

Când s-au adunat la înmormântarea ei, Pastorul Moses s-a adresat celor prezenți, exprimându-și afecțiunea față de Domnul și spunând că L-ar iubi indiferent de circumstanțe.

„La revedere, suflet drag, până în dimineața învierii. Te iubesc, Oluwakemi. Odihnește-te în continuare, draga mea iubită, ești într-adevăr în sânul
Mântuitorului nostru, până când
ne vom întâlni din nou.”

Pastorul Moses

Atacurile de-a lungul autostrăzii federale Wukari-Jootar au fost necruțătoare.

„În ciuda prezenței puternice a punctelor de control, incidente ca acestea continuă să persiste.”

Emmanuel Yakubu, localnic

„Sora Oluwakemi a lăsat în urmă un copil de două luni. Condamnăm vehement aceste acte criminale și îndemnăm la acțiuni rapide împotriva acestor teroriști.”
Emmanuel Yakubu, localnic

Potrivit raportului World Watch List (WWL) al Open Doors în 2023, Nigeria a continuat să se confrunte cu situații grave de persecuție religioasă.

În ceea ce privește creștinii, 5.014 au fost uciși
pentru credința lor 2022. De asemenea,
4.726 de creștini au fost răpiți, agresați sexual
sau hărțuiți, căsătoriți forțat
sau abuzați fizic sau psihic.

📌 În Lista mondială de supraveghere din 2023 a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin, Nigeria a sărit pe locul 6, cel mai înalt clasament vreodată, de la locul 7 în anul precedent.

Comunitățile creștine sunt frecvent atacate de teroriști, care săvârșesc fapte oribile precum uciderea, mutilarea, violul și răpirea în scopul răscumpărării sau al sclaviei sexuale.

Guvernul Nigeriei refuză să recunoască faptul că aceste acțiuni reprezintă o persecuție religioasă, iar astfel drepturile creștinilor sunt încălcate fără consecințe pentru cei vinovați.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru familia pastorului și pentru toți creștinii persecutați pentru credința în Dumnezeu.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol