Teroriştii ucid creştinii în Nigeria

Aceștia au incendiat mai multe case și au cauzat moartea a 30 de creștini, ale căror trupuri au fost găsite.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

La fel ca și în alte zile, în data de 16 iulie, șase creștini din statul Benue, Nigeria, au fost uciși de păstorii Fulani și de alte grupări teroriste. Atacatorii au venit în satele predominante creștine din județul Ushongo, călătorind pe motociclete, și au desfășurat atacurile în jurul orei 20:00.

„Teroriștii care însoțeau păstorii înarmați au atacat
întâi satul Igba-Ukyor, unde au omorât 5 creștini,
apoi s-au îndreptat spre Tse Baka, unde au ucis
un alt creștin.”

Iortyom

Alte două comunități predominant creștine din județul Ukum au fost atacate pe 8 iulie, iar în urma acestor atacuri au murit 30 de creștini.

„Grupul terorist era format din aproximativ 20 de
indivizi înarmați cu arme mortale. Aceștia au incendiat mai multe case și au cauzat moartea a 30 de creștini, ale căror trupuri au fost găsite. Căutarea continuă pentru a găsi creștinii dispăruți.”

Tyoumbur

În luna iunie, cel puțin 46 de creștini au fost uciși în statul Benue, ca parte a unei serii de atacuri violente desfășurate de păstorii fulani și alți teroriști.

Potrivit raportului World Watch List (WWL) 2023 al Open Doors, Nigeria a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de creștini uciși pentru credința lor în 2022, cu un total de 5.014 de victime.

De asemenea, a înregistrat cel mai mare număr de creștini răpiți (4.726), care au fost supuși agresiunilor sexuale, hărțuirii sau căsătoriei forțate, precum și abuzului fizic sau psihic.

Conform liderilor creștini din Nigeria, atacurile violente ale păstorilor Fulani asupra comunităților creștine sunt susținute de dorința lor de a obține terenurile creștinilor prin forță și de a promova islamul. Acești păstori sunt afectați de degradarea solului, care face dificilă menținerea turmelor lor.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să întărească toți creștinii persecutați din Nigeria.

Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu

Dacă le cumperi împreună beneficiezi acum de 27% DISCOUNT.
Comandă acest promo și bucură-te din plin de peste 300 de subiecte abordate în aceste meditații zilnice deosebite pentru sufletul tău!

449,99lei
Promo 18 cărți – toate cărțile scrise de Pastorul Cristi Boariu
614,29lei449,99leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol