Tragedie în Libia! Furtuna Daniel a lăsat în urmă cel puțin 5.300 de morți și peste 10.000 de persoane dispărute

„Marea aruncă în mod constant zeci de cadavre. Am numărat peste 5.300 de morţi până în prezent...”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Pe coasta mediteraneană a Libiei a avut loc o tragedie umanitară în urma inundațiilor devastatoare. Conform estimărilor, cel puțin 5.300 de persoane și-au pierdut viața în aceste evenimente tragice de duminică seara.

În plus, se estimează că alte 10.000 de persoane sunt date dispărute, ceea ce înseamnă că numărul victimelor ar putea crește în mod semnificativ. Două baraje și patru poduri s-au prăbușit în Derna, așadar, o mare parte din oraș, unde trăiesc aproximativ 100.000 de persoane,
este acum inundată.

„Marea aruncă în mod constant zeci de cadavre.
Am numărat peste 5.300 de morţi până în prezent, iar numărul este posibil să crească semnificativ şi chiar să se dubleze, deoarece numărul persoanelor dispărute este de asemenea de ordinul miilor.”

Hichem Abu Chkiouat, ministrul aviaţiei civile din cadrul administraţiei care conduce estul Libiei

„Oamenii dormeau şi nimeni nu era pregătit.
Am pierdut 30 de persoane până acum, 30 de membri ai aceleiaşi familii. Nu am găsit pe nimeni.”

Mustafa Salem

„Poate chiar 90% dintre oamenii noștri s-au înecat. Întreaga casă a mătușii mele s-a pierdut, casele altor rude au fost luate de ape, întreaga casă a vărului meu a fost distrusă. Este un genocid.”

localnic

Dată fiind gravitatea situației, autoritățile libiene au declarat trei zile de doliu național și au solicitat ajutor internațional pentru a face față consecințelor dezastrului.

Marți, într-un spital din Derna, numeroase cadavre înfășurate în pături au fost așezate pe podelele coridoarelor sau chiar afară, pe trotuar, pentru a fi identificate de către rezidenți.

Libia se situează printre cele mai sărace state din nordul Africii și trece printr-un haos politic și social. Cu două capitale și două guverne rivale, țara este afectată de un război civil care durează de mai bine de zece ani, între două facțiuni militare inamice.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru Libia, pentru oamenii care se luptă să supraviețuiască și pentru cei care au pierdut persoane dragi și bunuri materiale; Dumnezeu să aducă mângâiere!

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol