Un fost membru al unei bande din El Salvador L-a găsit pe Isus

Timp de aproximativ un deceniu, Hodge a fost activ în acea bandă. Deseori a fost prins cu arme ilegale sau cu deținere ilegală de droguri. Drept urmare, a petrecut mulți ani în închisoare.

Cristi Boariu
7 Min de Citit

Franklin Rivas Hodge, care a fost implicat într-o bandă, dar acum este un creștin dedicat, privește asupra propriei sale vieți și crede că intervenția divină l-a scos dintr-o stare de disperare absolută și l-a condus într-o transformare care a depășit orice vis sălbatic pe care-l avea.

Născut într-o comunitate din El Salvador, unde criminalitatea și violența bandelor erau practicate des, tânărul de 25 de ani spune că a trecut prin multe experiențe întunecate și traumatizante în timpul copilăriei și adolescenței.

În copilărie, Franklin a experimentat o situație dureroasă în care părinții săi l-au părăsit și a fost nevoit să trăiască în grija unor membri ai familiei care l-au abuzat sexual încă de la vârsta de 3 ani, continuând mulți ani de atunci.

A fost martor la uciderea a nenumărate persoane pe care le iubea și a văzut cum prietenii săi, cu care se juca când era copil, au fost răpiți chiar din curțile.

Adolescența lui ar putea fi descrisă într-un singur cuvânt: întunecată.

Simțind că nu are parte de sprijin sau dragoste adevărată în viață, a început să le caute pe amândouă în toate locurile greșite.

„La vârsta de 9 ani m-am alăturat unei bande din El Salvador. Am văzut că membrii bandei sunt uniți. Am văzut că au putere. Am văzut că au bani. Am văzut că oamenilor le era frică de ei și că sunt respectați într-un fel și toate acestea păreau cu adevărat atrăgătoare.”

Franklin

Timp de aproximativ un deceniu, Hodge a fost activ în acea bandă. Deseori a fost prins cu arme ilegale sau cu deținere ilegală de droguri. Drept urmare, a petrecut mulți ani în închisoare.

Fugind pe jos ca să scape

Odată cu trecerea timpului, Hodge a realizat că lucrurile deveneau tot mai periculoase și astfel a început să se teamă pentru viața lui.

Pentru a scăpa de orice pericol, Franklin, la 16 ani, a fugit împreună cu câțiva dintre prietenii săi. Împreună au pornit pe jos spre Statele Unite.

„Am trecut pe jos granițele dintre El Salvador și
Guatemala, Guatemala și Mexic pentru a ajunge în SUA. Am traversat râuri înotând. În fiecare zi
călătoream fie mergând pe jos sau alergând,
fie sărind în camioane și din camioane…”

Franklin

La sosirea în SUA, Franklin a fost plasat într-un program de plasament în Texas, din cauza statutului său minor.

Prima familie adoptivă a lui Hodge a fost catolică, dar nu deosebit de devotată.

Simțind cu adevărat dragostea

În 2014, Hodge și-a părăsit familia adoptivă și a dispărut timp de cinci luni. Când a fost găsit, a fost plasat într-o familie creștină care avea o credință profundă.

„Din momentul în care i-am cunoscut, am știut că sunt diferiți. A fost datorită Evangheliei. Ei au crezut, au
cunoscut și au trăit Evanghelia. Din momentul în care
m-au primit, m-au dus la biserică. Nu înțelegeam prea multe, dar tot m-au dus la biserică.”

Franklin

Franklin a observat practicile lor creștine consecvente, cum ar fi rugăciunea înainte de masă.

„Ei au fost cei care mi-au vorbit despre Evanghelie. Ar trebui să trăim Evanghelia atât de mult încât atunci când intrăm în orice cameră, oamenii să observe că suntem diferiți, pentru că suntem un templu al Duhului Sfânt.”

– Franklin –

Trăind pentru petreceri, bani, faimă și relații sexuale

În liceu, Hodge și-a găsit plăcerea în sporturile de luptă. Mai târziu, o echipă profesionistă de MMA din Colorado l-a căutat.

„M-am mutat în Colorado și am început o carieră ca luptător profesionist de MMA. Faima a început să vină în viața mea.”

Această faimă a reaprins vechile vicii la care fusese expus încă de la o vârstă fragedă – relațiile intime, fumatul și petrecerile frecvente.

Între 2017 și 2020, Hodge a fost profund cufundat în lumea MMA. S-a luptat cu depresia, anxietatea, amărăciunea și incapacitatea de a-i ierta pe cei care i-au greșit, inclusiv părinții săi și rudele care l-au abuzat în El Salvador.

„Erau săptămâni întregi în care nu puteam să dorm. Am ajuns la un punct în care am început să fac lucruri greșite. Am început să-mi tratez rău părinții adoptivi și să fur bani de la ei.”

Găsindu-L pe Dumnezeu din nou

La sfârșitul anului 2019, plin de remușcări, Hodge a recunoscut în fața părinților săi adoptivi îi furase. În loc să-l respingă, părinții lui adoptivi i-au răspuns cu compasiune.

„Nu m-au respins. Nu m-au dat afară și nu au plecat. M-au iubit. Au avut grijă de mine. Mama mi-a împărtășit Evanghelia și mi-a spus din nou ce a făcut
Domnul pentru mine. În acea seară L-am acceptat
cu adevărat pe Hristos în inima mea.”

Franklin

Îmbrățișând vindecarea lui Dumnezeu

Din momentul acceptări lui Dumnezeu în viața sa, Franklin a frecventat biserica sa locală și s-a înscris într-un program de recuperare care l-a ajutat să se vindece de traumele sale din trecut, îndrumându-l în cele din urmă către iertare.

„Isus mi-a schimbat viața! Acum, tot ceea ce vreau să fac este să-mi dedic timpul propovăduind Evangheliei oriunde: în cafenele, în locurile în care merg să
mănânc, pe străzi, cu oameni cu care interacționez
și cu cei din închisoare.”


Motiv de rugăciune

Să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că încă mai schimbă vieți și să ne rugăm pentru persoanele care și-au predat viețile în mâinile Lui, ca să fie tot mai devotate să trăiască pentru Hristos.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol