Un grup de indivizi în stare de ebrietate atacă cu violență o biserică

Această mulțime s-a îndreptat apoi către biserică, scandând sloganuri împotriva creștinismului și vandalizând obiectele sacre, mobilierul, sistemul de sunet și alte bunuri.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Pe 24 octombrie 2023, un grup format în principal din vânzători de fructe și legume cu ideologii extremiste a vizat o biserică din Pakistan în timpul unei slujbe de rugăciune. Un vânzător s-a prezentat la biserică într-o stare avansată de ebrietate, folosind căruciorul său pentru a bloca accesul porții bisericii, împiedicând astfel credincioșii să intre.

O femeie a avut o confruntare cu vânzătorul de fructe care era în stare de ebrietate. Ea l-a rugat să se dea la o parte pentru a permite credincioșilor să treacă pe lângă biserică, dar bărbatul a refuzat.

Apoi, fiul pastorului a intervenit și l-a îndemnat pe agresor să-și oprească comportamentul și să se îndepărteze de biserică. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat din nou și a răspuns cu abuz și violență fizică.

Situația a devenit atât de gravă încât pastorul bisericii, Paul*, a trebuit să intervină și să se confrunte direct cu agresorul.

Chiar dacă pastorul Paul a încercat să ajute la rezolvarea conflictului, bărbatul nu a renunțat la atitudinea ostilă. Vecinii au observat situația și s-au alăturat pastorului și fiului său, oferind temporar sprijin.

Din păcate, problemele nu s-au oprit aici, ci au continuat:

❌ „În câteva minute, bărbatul beat s-a întors cu un grup de indivizi radicali. Erau înarmați cu cuțite, tije de metal și arme. Când au intrat pe strada noastră, mulțimea s-a speriat și a plecat. Am rămas eu, fiul meu și un bătrân, singuri în fața acelui grup de oameni supărați…”

„Bărbatul s-a aruncat asupra mea cu cuțitul, iar apoi întregul grup s-a alăturat, atacându-mă cu diverse arme, inclusiv cuțite și tije. Prin harul imens al lui Dumnezeu, am fost protejat. Slavă Domnului,
am rămas doar cu vânătăi de la acest incident
care ar fi putut fi mortal.”

Pastorul Paul

Indivizii l-au căutat apoi pe fiul pastorului și au atacat casa familiei sale, amplasată în apropierea bisericii.

Această mulțime s-a îndreptat apoi către biserică, scandând sloganuri împotriva creștinismului și vandalizând obiectele sacre, mobilierul, sistemul de sunet și alte bunuri.

Autoritățile au intervenit când pagubele cele mai grave au fost produse.

Pastorul Paul a evidențiat riscurile pentru cei din congregația sa:

🔪 Participanții la slujbele bisericii sunt obișnuiți să fie hărțuiți de vizitatori în această zonă, iar vânzătorii împiedică frecvent accesul în biserică prin blocarea intrărilor de pe străzile înguste. Aceștia strigă scandări nepotrivite și insulte la adresa femeilor care trec pe acolo.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm în continuare pentru protecția creștinilor persecutați și să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne putem bucura de pace și liniște.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol