Un pastor a fost răpit și ulterior ucis de către răpitori, chiar după ce a fost plătită răscumpărarea

După ce răpitorii le-au spus membrilor bisericii să-l ia pe pastorul Musa și să plece, l-au chemat pe pastor să se întoarcă și l-au împușcat în timp ce acesta se întorcea.

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Sursele au declarat că un pastor, care a fost răpit sâmbătă, 11 noiembrie, în statul nigerian Kogi, a fost ucis marți, 14 noiembrie, după ce membrii bisericii au plătit o sumă de bani ca răscumpărare pentru eliberarea sa.

Pastorul David Musa a fost răpit din ferma sa de teroriștii înarmați.

„Cu inima grea vreau să vă informez că a avut loc
un act malefic. Pastorul meu, David Musa, care a fost răpit sâmbătă, în timp ce se afla la ferma sa,
a fost ucis de răpitorii săi terorişti, după ce
aceștia au primit răscumpărarea pe care o cereau.”

John Emmanuel, membru al bisericii
💴 Membrii Bisericii au spus că teroriştii au cerut 20 de milioane de naira (23.676 USD), dar au acceptat 1 milion de naira (1.184 USD).

„Pastorul Musa a fost ucis de terorişti după ce
acestora li s-a plătit o răscumpărare de 1 milion
de naira de către conducerea bisericii! Acest lucru
se datorează faptului că biserica nu a putut strânge cele 20 de milioane de naira cerute de terorişti…”

Stephen Danladi, membru al bisericii

Răpitorii au fost de acord să accepte 1 milion de naira drept răscumpărare înainte ca doi membri ai bisericii să meargă să-l recupereze pe pastor.

După ce răpitorii le-au spus membrilor bisericii să-l ia pe pastorul Musa și să plece, l-au chemat pe pastor să se întoarcă și l-au împușcat în timp ce acesta se întorcea.

Potrivit raportului World Watch List (WWL) al Open Doors în 2023, Nigeria a continuat să se confrunte cu situații grave de persecuție religioasă.

În ceea ce privește creștinii, 5.014 au fost uciși pentru credința lor 2022. De asemenea, 4.726 de creștini au fost răpiți, agresați sexual sau hărțuiți, căsătoriți forțat sau abuzați fizic sau psihic.

📌 În Lista mondială de supraveghere din 2023 a țărilor în care este cel mai dificil să fii creștin, Nigeria a sărit pe locul 6, cel mai înalt clasament vreodată, de la locul 7 în anul precedent.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru familia și biserica acestui pastor și pentru toți creștinii persecutați din cauza credinței în Dumnezeu.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol