Unui cuplu catolic i-a fost interzis să adopte copii din cauza convingerilor împotriva LGBTQ

„Credem că am fost respinși pentru că am fost foarte deschiși în privința religiei noastre și am evidențiat faptul că suntem catolici practicanți și tradiționaliști.”

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Un cuplu din Massachusetts dă în judecată Departamentul pentru Copii și Familii (DCF) după ce i-a fost refuzat dreptul de a adopta copii, din cauza convingerilor sale cu privire la gen, sexualitate și căsătorie.

Mike și Catherine Burke, catolici devotați, susțin că statul le-a respins cererea de a adopta fiindcă nu ar putea să ofere sprijin unui copil care se identifică drept LGBTQ.

„Credem că am fost respinși pentru că am fost foarte deschiși în privința religiei noastre și am evidențiat faptul că suntem catolici practicanți și tradiționaliști.”

Catherine Burke

„Am fost absolut șocați. Adevărata problemă este dacă familiilor religioase ar trebui sau nu să li se
permită să adopte copii aici, în statul Massachusetts… Legea proprie spune că toți oamenii de credință au voie să participe în societate.”

Catherine Burke

Mike a declarat că au fost informați că nu vor putea adopta un copil pentru că „nu au respectat politicile LGBTQ+ ale statului”.

Mike a mai spus că a transmis departamentului că, dacă ar avea un copil care ar dori să se identifice ca membru al comunității LGBTQ, l-ar iubi în continuare pe acel copil, indiferent de diferențele lor de convingeri.

„Unul dintre lucrurile credinței noastre catolice este că ne iubim unii pe alții așa cum ne-a iubit Dumnezeu.
Iubesc fiecare persoană. Sunt de acord cu asta?
Nu. Noi urâm păcatul, nu pe păcătos.”

Mike

Potrivit datelor, procesul a inclus o scrisoare prin care îi informa pe soții Burke că cererea lor a fost respinsă deoarece, cei care solicită să fie părinți adoptivi, trebuie „să promoveze bunăstarea fizică, mentală și emoțională a unui copil, îngrijirea acestuia, inclusiv sprijinirea și respectarea orientării sexuale sau a identității de gen”.

Statul nu ar trebui să excludă familiile religioase din sistemul de plasament, mai ales în contextul actual, în care există o lipsă de case de plasament cauzată de pandemia de COVID-19.

Lori Windham, avocatul cuplului

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să facă dreptate în cazul acestei familii și să îi întărească pe cei doi parteneri.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol