Ura față de religie l-a motivat pe ucigaș să ucidă un creștin

„Medicii au spus că ar fi putut depune eforturi pentru a-i salva viața dacă l-am fi adus acolo la timp…”

Cristi Boariu
4 Min de Citit

Tatăl unui creștin de 20 de ani care a fost împușcat în Pakistan luna aceasta a spus că ucigașul a mărturisit că a fost împins de o ură puternică față de creștini și evrei. Farhan Qamar a fost împușcat în casa sa, în prezența altor membri ai familiei, pe 9 noiembrie.

Tatăl creștinului ucis, Noor, a declarat:

Zubair, ucigașul tânărului, a arătat ură față de creștini și evrei, referindu-se în mod eronat la noi ca fiind evrei, lucru ce l-a deranjat.

Atacând la ora 3 a.m. pe 9 noiembrie, Zubair a ținut familia ostatică sub amenințarea armei timp de aproape 40 de minute, refuzând să-i lase să se apropie de fiul lor rănit mortal.

„Fiul meu se lupta să-și salveze viața,
sângerând abundent din cauza rănilor,
dar ucigașul său, Zubair, nu ne-a permis
nici măcar să-i dăm puțină apă,
cu atât mai puțin să-l mângâiem…”

Noor

„Ne-a numit în mod repetat evrei în timp ce ne-a înjurat și a fluturat cu arma spre noi. Ne-am uitat cu toții neputincioși, rugându-l să plece, dar nu a vrut să plece.” Noor

În cele din urmă, Zubair i-a spus tatălui să meargă pe acoperiș și să rămână acolo până când el va pleca.

„În timp ce mergeam, Zubair a îndreptat pistolul către soția mea și i-a ordonat să deschidă poarta principală. S-a așezat pe motocicleta sa care era parcată afară, a tras trei focuri în aer cu pistolul și a strigat Allah este mai mare, înainte de a pleca cu viteză.” Noor

Tatăl îndurerat a spus că de îndată ce Zubair a plecat, familia s-a adunat în jurul fiului său îmbibat de sânge și a început să strige după ajutor.

„Niciunul dintre vecinii noștri nu a intervenit chiar și după ce au auzit primele trei focuri trase de Zubair asupra lui Farhan. Nimeni nu a ieșit din case când el a plecat… toată lumea se temea de el.”

Noor

Farhan și-a dat ultima suflare în drum spre spital.

„Medicii au spus că ar fi putut
depune eforturi pentru a-i salva viața
dacă l-am fi adus acolo la timp…”

Noor

Zubair nu și-a ascuns niciodată ura față de creștini, dar comportamentul său s-a înrăutățit după ce conflictul israeliano-palestinian a izbucnit în război în Gaza, luna trecută. Mai multe familii creștine au fugit din sat după ce musulmanii i-au bătut pe doi frați creștini, Aqib Javed și Asher Javed, pentru că și-au exprimat sprijinul pentru Israel.

🇵🇰 Pakistanul s-a clasat pe locul al șaptelea în Lista de urmărire mondială 2023 a celor mai dificile locuri pentru a fi creștin, în creștere față de locul opt în anul precedent.

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm pentru familia Qamar și pentru toți creștinii persecutați.

Promo 12 cărți – Devoționale

Se spune că omul poate supraviețui 40 de zile fără mâncare, 3 zile fără apă, 8 minute fără aer, dar nu ar putea trăi nicio secundă fără Dumnezeu. Pastorul Cristi Boariu te îndeamnă să îți începi ziua cu unul din cele 365 de eseuri creștine pe care le-a scris, câte unul pentru fiecare zi din an.

249,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
358,80lei249,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol