Vezi care e cea mai mare criză cu care se confruntă Japonia, și nu numai!

Cristi Boariu
3 Min de Citit

Guvernul Japoniei impune întâlniri pentru că scăderea ratei natalității este „cea mai gravă criză cu care se confruntă țara noastră”, a declarat prim-ministrul Japoniei, Kishida, în contextul lansării de către guvernul japonez a unor noi măsuri pentru a crește rata natalității.

Tokyo a lansat o aplicație de întâlniri cu scopul de a promova căsătoriile și de a combate scăderea natalității din Japonia.

Aplicația își propune să ofere o platformă sigură pentru persoanele singure care doresc să se căsătorească, cu un proces riguros de înregistrare care necesită dovada statutului de persoană singură și un angajament față de căsătorie.

🗣️ Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a numit scăderea ratei natalității „cea mai gravă criză cu care se confruntă țara noastră” și a dezvăluit o serie de măsuri pentru a sprijini gospodăriile cu copii.

💶 Guvernul a alocat o sumă considerabilă de bani pentru a promova căsătoriile prin aplicații și alte proiecte.

Pentru a se înscrie în aplicație, utilizatorii vor fi nevoiți să furnizeze informații personale detaliate, inclusiv înălțimea, educația, ocupația și chiar un certificat fiscal pentru a verifica venitul anual.

Implicarea guvernului este așteptată să ofere un sentiment de securitate și să încurajeze persoanele ezitante să facă primul pas în găsirea unui partener.

📌 Inițiativa vine într-un moment critic pentru Japonia, cu o scădere a natalității pentru al optulea an consecutiv și cu o prognoză de declin al populației cu 30% până în 2070.

📈 Tokyo, în special, are cele mai mari rate de persoane necăsătorite la vârsta de 50 de ani din țară, cu 32% dintre bărbați și 24% dintre femei rămânând singuri.

Prin lansarea acestei aplicații de întâlniri susținute de guvern, Tokyo speră să ofere impulsul necesar pentru cei 70% dintre oameni care doresc să se căsătorească, dar au ezitat în a-și căuta un partener.


Motive de rugăciune:

Sa ne rugăm ca tinerii să înțeleagă valoarea familiei și importanța creșterii copiilor.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
SURSE: www.x.com
Partajați Acest Articol