10 diferențe dintre o fată și o femeie

Frustrarea unei fete se vede imediat când apare o prietenă cu o poșetă mai scumpă sau un telefon mai nou decât al ei.

Cristi Boariu
13 Min de Citit

Calea spre maturizare a oricărei femei trece prin câteva etape ale vieții. În trecut, femeia înțeleaptă, matură și devotată în căsnicie a fost probabil o fetiță care s-a lovit de provocările vârstei ei, dar pe care a reușit să le înfrunte cu brio. Unele fete însă au rămas tot fete peste ani și reprezintă o adevărată provocare pentru mulți băieți.

1. Fetele atrag prin corp, femeile atrag prin caracter

❗️ Băieții (atenție, nu bărbații - ca să facem diferența între omul firesc, imatur, dornic de plăcere și omul matur, cu frică de Dumnezeu, bărbatul care trăiește cu adevărat după principiile biblice) sunt atrași de exteriorul fetelor. De machiaje, de extravaganță, de haine mulate și de îmbrăcămintea sumară, iar fetele știu prea bine lucrul acesta și îl folosesc din plin.

Femeia înțeleaptă știe însă că exteriorul atrage privirea, în timp ce caracterul atrage inima.

De aceea nu se va simți jignită dacă băieții care trec pe lângă ea nu întorc privirea.

Femeia înțeleaptă nu va căuta aprecierile aventurierilor, ci va căuta să Îi placă lui Dumnezeu și să pună preț pe valorile interioare.

2. Fetele vor aventuri, femeile vor familie

🎊 Fetele își doresc să fie înconjurate de băieți. Ele iubesc cluburile, aventurile și ieșirile de o seară. Sunt conștiente că băieții se folosesc de ele, dar pentru că nu au valori mai înalte, nu pot avea pretenții la mai mult și nici nu luptă pentru a schimba ceva.

Femeia adevărată însă își dorește o familie binecuvântată.

Ea e conștientă că o astfel de familie nu se întemeiază cu un „pierde-vară”, ci cu un bărbat responsabil care Îl iubește pe Dumnezeu, e respectuos și își dedică viața scopurilor nobile.

3. Fetele vor atenție, femeile vor iubire

📱 Fetele sunt disperate după aprecieri. După like-uri. După orice băiat care le poate oferi un comentariu siropos. Află mai târziu, cu stupoare, că de fapt toate aceste aprecieri au fost făcute de băieții interesați de corpul lor și multe din ele cad în depresie spunând că „iubirea adevărată nu există”.

Femeia echilibrată înțelege că viața nu se compune doar din ce primești, ci e bazată mai ales pe ceea ce oferi.

Iar expresia „fiecare dă ce are” o face pe femeia remarcabilă să acumuleze posesiuni mai importante decât cele materiale.

Prin urmare, ea știe că dragostea adevărată e cea care nu rămâne doar la inimioare trimise pe WhatsApp, ci e gata să ofere răbdare, sacrificiu, dedicare și orice e nevoie sentimental, material sau spiritual pentru o relație de durată.

Aceste calități însă au la bază dragostea agape, un diamant atât de rar încât doar femeia cu adevărat prețioasă îl poate găsi

4. Fetele sunt obraznice, femeile sunt respectuoase

Dacă o fată nu își respectă tatăl, nu își va respecta nici partenerul.

🗣️ Fetele păstrează comportamentul copilăriei: obții ceea ce dorești prin furie sau lovind din picioare. Iar dacă nu obții, obrăznicia e modalitatea care îți mai rămâne de rezervă.

Fata care se maturizează va deveni o femeie politicoasă și respectuoasă.

Ea înțelege că relațiile se mențin prin îngăduință, răbdare și înțelegere. Iar aceste lucruri nu pot fi cerute decât de la cineva care a depășit stadiul de copilă.

5. Fetele nu știu ce vor, femeile au un scop bine definit în viață

🏫 Fetele merg cu valul. Cu majoritatea clasei. Nu doresc să iasă din obișnuință ca nu cumva să fie numite tocilare. Dacă azi se chiulește de la școală, vor chiuli și ele foarte ușor. Pentru aceste fete nu contează ce spun profesorii sau părinții, ci ce spune gașca.

Femeia responsabilă știe că viața este unicat și este un dar de la Dumnezeu.

Ea știe că deciziile de azi vor determina mărturia ei de mâine.

Ea va lua sămânța efortului de azi și o va planta cu siguranță și încredere, înțelegând că acea sămânță va rodi peste ani și va răsplăti orice efort.

6. Fetele vor divertisment, femeile vor educație

📱 Social-media este, în cea mai mare parte, folosită pentru distracție. Pentru hohote de râs, pentru videoclipuri cu câini și pisici și pentru multă vorbă fără rost. De aceea, navigarea fetelor pe internet va fi doar pentru punctele amintite mai sus, iar anii vor trece pe lângă ele fără să le ofere șansa maturizării.

În același timp, internetul oferă șansa unei învățări mult mai aprofundate decât la școală. Șansa celor care doresc mai mult.

De aceea, persoanele de gen feminin care se maturizează vor folosi internetul pentru a mai învăța o rețetă de mâncare, pentru a se inspira de la un designer de interior pentru o nouă idee la camera lor sau pentru a se educa personal.

7. Fetele se expun, femeile se ascund

🤳 O fată abia așteaptă să-și actualizeze statutul social pe Instagram, să împărtășească știri sau bârfe pe TikTok, să facă un live sau să distribuie un selfie de grup pentru a demonstra cât de populară este.

Femeia vede valoare nu în spatele unui nume ales la întâmplare de pe internet, ci într-o conversație față în față.

În timp ce fata vorbește cu 10 băiețași o dată, femeia adevărată se ascunde și lasă un aer de mister în jurul ei.

Ea nu își va împărtăși pe tarabă toate trăirile, ci va înțelege valoarea intimității. Pe femeia valoroasă nu o interesează gura lumii și nici nu va căuta să intre în viețile altora cu tot felul de povești și bârfe.

8. Fetele profită, femeile oferă

🗣️ Ați văzut fete care stau cu băieți care sunt cu zeci de ani mai în vârstă decât ele? Ați văzut fete care se deschid față de primul băiat care vine cu o mașină luxoasă și sunt gata să meargă după individul respectiv oriunde? Ele își folosesc trupul ca o monedă de schimb. Pentru ele frumusețea este doar un lucru prin care pot controla și manipula.

❗️ Fetele profită la maximum. Pentru că nu au depus niciun efort în viață să învețe, să își caute un loc de muncă stabil și să câștige o pâine cu efortul propriu, vor avea nevoie de cineva care să facă aceste lucruri în locul lor. De aceea fetele sunt extrem de periculoase. Pentru că ele iubesc pentru interes, iar partenerii lor cred că sunt iubiți din inimă.

💔 Nimic nu e mai dureros în viață decât să afli că cineva te-a iubit din interes. Că ți-a trimis inimioare în schimbul miilor de euro pe care tu i-ai sacrificat din iubire sinceră. Vai, câte cazuri din acestea am întâlnit! Vai, câți bărbați s-au nenorocit pe viață din cauza unor Dalile profitoare!

Femeia harnică și cu frică de Dumnezeu nu poate profita de nimeni. Prin hărnicia ei știe ce înseamnă banul câștigat din muncă cinstită.

De aceea ea nu va „cădea pe spate” când unul face raliuri pe lângă ea ca să o impresioneze. Pe ea nu o impresionează nici mușchii și nici fițele, ci echilibrul, hărnicia și seriozitatea.

9. Fetele invidiază, femeile apreciază

👜 Frustrarea unei fete se vede imediat când apare o prietenă cu o poșetă mai scumpă sau un telefon mai nou decât al ei.

📌 Fetele nu suportă ca cineva să fie mai sus decât ele în vreun domeniu. Dacă anumite persoane au reușit cumva în viață mai mult decât au reușit ele, cu siguranță s-au compromis, au făcut ceva învârteli, cine știe, dom’le, pe cine au acolo sus…

Femeile nu privesc viața în acest fel. Ele sunt conștiente că dacă cineva are ceva pe muncă cinstită, acela merită aprecierea și respectul.

Femeia știe să aprecieze munca altuia, iar dacă o persoană e mai sus ca și ea, în loc să o invidieze, o va provoca să gândească și să se dezvolte.

10. Fetele nasc copii, femeile cresc copii

Miliarde de oameni s-au născut de-a lungul istoriei. Însă tot istoria ne arată că multe mame doar au născut. Când a fost vorba de creștere și de educație, multe din ele nu au putut oferi ceva prețios copiilor pentru că ele însele nu au avut anumite calități.

Femeia care are o țintă înaltă în viață și care are valorile divine adânc tipărite în ea știe că toți copiii sunt o moștenire de la Dumnezeu. Că ei sunt ca niște săgeți care vor fi trase spre o țintă.

În acest sens, femeia înțeleaptă va face tot ce ține de ea ca, în urma relației personale cu Dumnezeu, să poată cultiva în inima copiilor tot ceea ce ei au nevoie pentru a atinge „ținta” pentru care au fost creați.

Închei, reamintind cu prețuire și respect tuturor fetelor că planul pe care Dumnezeu îl are pentru voi este unul deosebit.maturizarea nu e opțională, ci necesară. Iar pentru o maturizare eficientă e nevoie de o sursă de principii solide pentru viață (Biblia), de un anturaj sănătos și de o disciplină zilnică în a merge contra curentului promovat de această lume care se degradează în fiecare zi.

📝 E bine să iei un timp de meditație după citirea acestor rânduri. Să te cunoști mai bine pe tine. Să îți cunoști punctele sensibile, dar și punctele vulnerabile. Să te ții strâns de Dumnezeu, care poate ghida pașii tăi și îți poate binecuvânta viitorul. El poate oferi răspuns la vremea potrivită tuturor întrebărilor tale, dar scopul tău în viață este să Îl iubești pe El.

Dumnezeu, prin maturizarea ta,
lucrează de fapt la caracterul tău
pentru a te face un cadou pentru cineva.

„Casa și averea le moștenim de la părinți, dar o nevastă pricepută este un dar de la Domnul.”

Proverbele 19:14

Lasă mâna Lui să te modeleze în așa fel încât acest cadou să producă o bucurie deplină celui căruia îi va fi înmânat. Să fii un cadou unic și care se va deschide doar pentru persoana pentru care Dumnezeu te-a pregătit!

Articol extras din colecția „Cu Dumnezeu în fiecare zi” scrisă de Pastorul Cristi Boariu!


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze toate fetele cu înțelepciunea și puterea de a se maturiza și de a deveni femei responsabile.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol