Ce a pățit o femeie din Arad care a răspuns la apelul unui „angajat” al băncii. „Nu mai puteam face nimic!”

Ea a fost contactată telefonic de către cineva care i-a spus că a solicitat un credit online.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

În ultimele luni, peste 100 de locuitori din Arad au fost victime ale unor fraude bancare, suferind pierderi financiare semnificative. Persoane care se dau drept reprezentanți ai unor instituții de stat, precum Poliția sau Banca Națională, sună victimele pe telefoanele mobile.

Metodele folosite de escroci s-au dezvoltat atât de mult, încât titlurile oficiale ale instituțiilor pot apărea pe ecranele dispozitivelor. De multe ori, hoții sunt extrem de greu de identificat, uneori chiar imposibil.

O femeie care a fost victima unei înşelăciuni a dezvăluit că a fost aproape de pierderea a peste 17.000 de lei.

Ea a fost contactată telefonic de către cineva care i-a spus că a solicitat un credit online.

🗣️ Victima:

„Am zis că e vorba de o fraudă și mi-a zis că voi fi sunată de cineva să rezolvăm problema și am fost sunată de o persoană de sex masculin care s-a prezentat fiind de la poliție.

Am fost sunată tot de o persoană de sex masculin care a zis că este de la Banca Națională și mi-a zis că pentru a putea fi închis contul trebuie să fac un cont de siguranță să retrag banii și să-i bag în contul respectiv.”

Femeia a crezut în presupusul angajat al BNR, a scos suma de peste 17.000 de lei din contul său și a plecat să o depună într-un cont pe care îl considera sigur.

Victima:

„Am ajuns la aparatul unde trebuia să bag banii, eu neștiind ce aparat este. Era un aparat bitcoin; mi s-a dat un cod QR și l-am scanat și am depus banii în numerar. Suma a fost de 17.460 lei și mi-am dat seama atunci că ceva nu este în regulă, dar nu mai puteam face nimic!”

Cu toate acestea, persoanele care supravegheau bancomatul au observat că ceva nu era în regulă și au blocat operațiunea. Astfel, ea a reușit să-și recupereze banii.

„Ulterior am fost sunată insistent de persoana
care zicea că este de la Banca Națională ca să-i dau
actul de identitate și nu am vrut. A insistat,
a început să se poarte urât, să înjure și a zis
că mă dă în judecată pentru calomniere.”

Victima

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad:

„Instituțiile bancare din România nu vor solicita niciodată să furnizați date cu privire la cont, codul pin sau alte asemenea informații. Sfatul nostru este să închideți apelul telefonic și să luați legătura cu instituția bancară pe canalele oficiale care sunt furnizate pe paginile oficiale de internet al instituțiilor.”


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească de planurile celui rău și să ne ajute să ne ferim de astfel de pericole.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol