În sfârșit: vezi ce se interzice de azi în toate localitățile mici!

După ce proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților, Alfred Simonis, membru al partidului social-democrat, a subliniat în plen că este un moment important, o primă victorie împotriva industriei jocurilor de noroc.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Legea care interzice jocurile de noroc de tip „slot machine” în localităţile cu mai puțin de 15.000 de locuitori a fost promulgată de către Președintele Klaus Iohannis miercuri.

🗣️ După ce proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților, Alfred Simonis, membru al partidului social-democrat, a subliniat în plen că este un moment important, o primă victorie împotriva industriei jocurilor de noroc.

🎰 Acesta a precizat că, în următoarele zile, sălile de jocuri din peste 90% din localitățile din România se vor închide.

Pentru a proteja jucătorii și persoanele vulnerabile, se interzice comercializarea de băuturi alcoolice în sălile de jocuri de noroc.

În lupta împotriva adicției de jocuri de noroc, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) va administra o bază de date națională privind persoanele care s-au autoexclus sau care sunt considerate indezirabile.

Se prevede și instituirea obligației ca ONJN să creeze și să mențină la zi un registru public, accesibil online, cu informații despre operatorii licențiați/autorizați, incluzând adresa sediului social, adresa fiecărui spațiu comercial în care se desfășoară jocuri de noroc, tipurile de jocuri de noroc autorizate pentru fiecare locație, seria și adresa la care este amplasat fiecare mijloc de joc licențiat/autorizat.

❌ Este interzisă publicitatea prin mesaje electronice nesolicitate care promovează jocuri de noroc, precum și reclamele exterioare pentru site-uri de jocuri de noroc care depășesc dimensiunea de 35 mp/panou/material publicitar.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 30 octombrie 2023, iar pe 9 aprilie 2024, votul Camerei Deputaților a fost decisiv.


Cristi Boariu: Pericolul jocurilor de noroc

Dacă cunoști persoane prinse de acest viciu, poți împărtăși cu ele mesajul despre pericolul jocurilor de noroc!

Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca jocurile de noroc să fie interzise peste tot, iar oamenii care se luptă cu astfel de vicii să fie eliberați.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol