Creștin condamnat la 4 ani de închisoare pentru că a organizat întâlniri de rugăciune

Sentința a fost emisă în baza acuzației de incitare la acțiuni care ar prejudicia interesele statului, fără ca avocatul său să fie prezent.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

Creștinul N.Y.Blang, în vârstă de 48 de ani, membru al Bisericii Evanghelice a lui Hristos din Vietnam, a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru că a organizat adunări de rugăciune în casa lui.

Sentința a fost emisă în baza acuzației de incitare la acțiuni care ar prejudicia interesele statului, fără ca avocatul său să fie prezent.

„Guvernul vietnamez vede simplul act de rugăciune ca pe o amenințare directă la adresa puterii și legitimității sale. Nimeni nu ar trebui să se teamă de închisoare pentru că își exercită dreptul la libertatea de religie sau de credință.”

⛓️ „Aceste evoluții recente arată că situația drepturilor omului în Vietnam continuă să se deterioreze. Subliniem că aceasta face parte dintr-un model mai larg de vizare a minorităților religioase și etnice din Vietnam, care este adesea mai sever în zonele rurale.”

„Dacă avocatul lui Blang ar fi fost prezent,
ar fi existat un proces transparent pentru a vedea
dacă Dl.Blang este vinovat sau nu. Dar, în realitate, doar oamenii din guvern au fost prezenți,
ceea ce înseamnă că guvernul poate să-i dea
lui Blang orice sentință.”

Aga, pastorul bisericii
📌 Blang a fost amendat și închis în trecut pentru motive similare, relevând astfel faptul că guvernul vietnamez exercită un control sever asupra libertății de exprimare religioasă.

Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm ca Dumnezeu să întărească și să mângâie creștinii care suferă din pricina credinței creștine.

52 de studii biblice – Volumul 1

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 351 de pagini alese, 3120 de minute de conținut oral!

98,70lei
52 de studii biblice – Volumul 1
Partajați Acest Articol