Cum reușesc femeile creștine să rămână puternice în fața persecuției și care este cea mai mare nevoie a lor?

Dacă erau găsite femei creștine, acestea erau adesea violate, uneori traficate.

Cristi Boariu
4 Min de Citit

În întreaga lume, femeile creștine sunt persecutate și suferă din cauza credinței lor. Christian Today a intervievat-o pe Henrietta B., președinte al organizației de caritate O.D., pentru a discuta despre credința puternică a femeilor creștine persecutate.

Cum a folosit Dumnezeu organizația pentru a ajunge la femeile persecutate?

🙏🏻 O.D. există pentru a întări Biserica în locurile în care creștinii se confruntă cu cele mai severe persecuții.

Conectăm Biserica persecutată cu bisericile din țări mai puțin persecutate, cum ar fi Marea Britanie și Irlanda, și le cerem oamenilor de aici să vorbească în numele fraților și surorilor noștri persecutați pentru a exercita presiuni asupra propriilor noștri parlamentari.

La rândul lor, parlamentarii pot influența și exercita presiuni asupra colegilor lor din alte țări.

Femeile pe care le ajutați sunt persecutate pentru credința lor. Li s-a zdruncinat credința, având în vedere circumstanțele lor?

Există o modalitate ușoară de a opri persecuția: să nu mai fii creștină. Multe dintre aceste femei sunt forțate să renunțe la Isus.

❤️ Experiența mea cu femeile pe care le-am întâlnit este că, în ciuda luptelor pe care le-au avut, le-a întărit de fapt hotărârea de a-L urma pe Isus și multe dintre ele au experimentat prezența Lui în moduri extraordinare.

Care este cea mai mare nevoie a lor?

Adesea, atunci când călătoresc, îi întreb pe cei persecutați „ce pot face pentru tine?” și ei spun „te rog să te rogi pentru noi” și „te rog să-i încurajezi pe alții să se roage pentru noi”.

Ei cer să nu ne rugăm pentru ca persecuția să înceteze, ci mai degrabă să ne rugăm ca ei să rămână fermi în fața persecuției.

Ei cer, de asemenea, să ne rugăm pentru persecutorii lor, ca ei să ajungă să-L cunoască pe Isus pentru ei înșiși.

Când talibanii au preluat controlul în Afganistan, în 2021, mergeau din ușă în ușă pentru a vâna creștini și, dacă erau găsiți bărbați creștini, aceștia erau executați pe loc. Dacă erau găsite femei creștine, acestea erau adesea violate, uneori traficate.

Uneori, fetele tinere erau date luptătorilor talibani. La acea vreme Afganistanul era cea mai periculoasă țară din lume pentru creștini.

🗣️ Frații și surorile noastre au cerut să ne rugăm pentru ei să rămână credincioși lui Isus și pentru acei creștini care au părăsit Afganistanul, să rămână credincioși lui Isus chiar și atunci când ajung în confortul altor țări. Am crezut că este uimitor!

Motiv de rugăciune

Să continuăm să ne rugăm pentru creștinii persecutați din întreaga lume ca Dumnezeu să le ofere putere, mângâiere și curaj de a rămâne fermi în credință.

Vești bune: volumul 2 cu studii biblice a fost tipărit!

Vrei să studiezi Biblia în profunzime? Aici găsești 52 de studii pe diferite teme actuale, 431 de pagini alese, 3640 de minute de conținut oral!

131,00lei
52 de studii biblice – Volumul 2
Partajați Acest Articol