Germania adoptă o nouă lege pentru schimbarea sexului biologic

Prin noua lege se impun amenzi de până la 10.000 de euro pentru cei care se adresează unei persoane transgender folosind pronume legate de genul său anterior.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

O nouă lege adoptată de Parlamentul Germaniei permite persoanelor care nu se identifică cu sexul lor biologic să își schimbe cu ușurință genul înregistrat în certificatul de naștere și alte documente.

La data de 12 aprilie, majoritatea care sprijină guvernul progresist al cancelarului Olaf Scholz a votat în favoarea legii, cu 374 de voturi pentru și 251 de voturi împotrivă.

Începând cu 1 noiembrie, nu va mai fi obligatoriu să obții rapoarte psihologice pentru a demonstra o situație medicală de disforie de gen pentru a schimba oficial sexul în registrele oficiale.

O declarație personală va fi de ajuns pentru această modificare. În plus, va fi posibil să se înregistreze genul ca „divers”.

📌 Tinerii cu vârsta de 14 ani sau mai mult pot solicita schimbarea înregistrării de gen cu acordul părinților, în timp ce cei cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani pot face acest lucru doar dacă părinții lor sunt cei care solicită oficial schimbarea.

🗣️ Părinții au libertatea de a decide în privința sexului copiilor lor cu vârsta sub 5 ani.

Prin noua lege se impun amenzi de până la 10.000 de euro pentru cei care se adresează unei persoane transgender folosind pronume legate de genul său anterior.

Această acțiune plasează Germania în rândul altor țări europene care au adoptat politici similare. În iulie 2023, miniștrii din 16 țări ale Uniunii Europene au semnat un acord pentru promovarea politicilor transgender.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ofere înțelepciune conducătorilor din fiecare țară, iar pe noi să ne ajute să rămânem pe calea Sa indiferent de piedicile pe care le vom întâmpina.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
Partajați Acest Articol