O nouă biserică susține căsătoria între persoane de același sex

Una ar stabili căsătoria ca fiind între „un soț și o soție”, în timp ce cealaltă ar defini-o ca fiind „între două persoane”.

Cristi Boariu
2 Min de Citit

În Finlanda, Biserica Evanghelică Luterană este singura biserică națională din țările nordice în care căsătoria este exclusiv între un bărbat și o femeie.

Conform unei evaluări interne, peste jumătate dintre preoții Bisericii cred că ar trebui să existe posibilitatea ca Biserica să căsătorească și cupluri de același sex.

Unii dintre acești preoți chiar au oficiat deja ceremonii de căsătorie între persoane de același sex, în ciuda poziției oficiale a Bisericii.

Episcopii încearcă acum să rezolve tensiunile din cadrul Bisericii Luterane prin sugestia că în viitor ar putea exista două înțelegeri paralele ale căsătoriei în biserică.

📝 Una ar stabili căsătoria ca fiind între „un soț și o soție”, în timp ce cealaltă ar defini-o ca fiind „între două persoane”.

💒 Fiecare preot ar putea decide să adopte unul dintre aceste modele, având libertatea de a decide dacă dorește să oficieze sau nu căsătorii între persoane de același sex.

Schimbarea poziției Bisericii Luterane din Finlanda a stârnit un val de respingere. Un grup format din 20 de lideri din zece organizații luterane a emis o declarație comună în data de 20 martie, susținând căsătoria conform învățăturii biblice.

Aceștia consideră că Scriptura exprimă clar și fără ambiguități că o căsătorie este o uniune între un bărbat și o femeie.


Motiv de rugăciune

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne păzească de orice învățătură care contrazice Biblia și valorile creștine și să ne ofere putere de a rămâne statornici pe cale.

Un cadou care schimbă vieți

365 de eseuri creștine semnate de Pastorul Cristi Boariu, câte unul pentru fiecare zi din 2024!

269,90lei
Promo 12 cărți – Devoționale
376,74lei269,90leiVezi mai multe
SURSE: www.yle.fi
Partajați Acest Articol